2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Arab várossá vált a migránsok miatt a nyugat-bácskai Zombor, a magyarok félnek, bezárkóznak

A zomboriak szerint egyre élhetetlenebbé válik a nyugat-bácskai város a nagyszámú migráns jelenléte miatt. A helyi befogazóközponthoz közeli üdülőtelep környékét szinte teljes egészében birtokukba vették az illegális bevándorlók.


 
A zombori befogadóközpont felé vezető utcán mindenütt szemetet látni. A migránsok napközben bevásárolni járnak, ki gyalog, ki taxival. A helyiek egyre nehezebben viselik el az évek óta mind áldatlanabbá váló állapotokat.
 

„Bujkálnunk kell. Szökünk és bezárkózunk az otthonunkba. Nekünk már itt nincs mentség.”

 
A befogadóközpont környéki, egykori üdülőtelepen vidáman fociznak a migránsok. A játszótéren ruhák száradnak. Van, aki épp imádkozik. A helyiek, mint mondják, nem mernek erre járni, szerintük ez már nem is Zombor.
 
A zombori befogadóközpont környéki erdőkben, illetve erdős részekben, egy kisebb sátortábort alakítottak ki az illegális bevándorlók, itt több száz migráns tanyázik. Valóságos kis város alakult itt ki, arab zene szól a kihangosítóból, és arab nyelvű információkat továbbítanak egymásnak. Egy kicsit arrébb azt is láthatjuk, hogy ezen a környéken több tucat taxis várakozik minden pillanatban, akik egyébként állandó mozgásban vannak. A megfelelő pillanatra várnak, amikor a bevándorlók úgy akarják, akkor elszállítják őket, valamelyik, magyar határhoz közeli településre, és onnan próbálják meg átlépni a határt Magyarország irányába, vagy pedig továbbmennek Észak-Bácska vagy Észak-Bánát irányába, a szerb-magyar-román hármashatár felé.
 
A zomboriak azt is szóvá teszik, hogy a migránsok nem tartják be a szabályokat, és a különböző népcsoportok pedig gyakran összetűzésbe keverednek egymással.
 
Forrás: pannonrtv.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató