2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az ukrán a legősibb nemzet, amelyik minden más népet megelőzött a lelki fejlődésben, jelentette ki egy ukrán írónő

Az ukrán a legősibb nemzet, amelyik minden más népet annyira megelőzött a pszichikai fejlődésben, hogy olykor le kell ereszkednie a többiek szintjére – jelentette ki Larisza Nicoj gyermekírónő egy lapinterjúban, adta hírül pénteken a strana.new hírportál.

A magyarok ellen is gyakran kikelő tollforgató a Glavred hírportálnak nyilatkozva elmondta: szerinte az ukránok, akik a „legszegényebbek és legszerencsétlenebbek”, készek más népek segítségére sietni a függetlenségért folytatott küzdelemben, mert azt gondolják, hogy mások is ezt tennék velük. De – mint vélekedett – ez nem így van, mert az államok fejlődése olyan, mint a gyermeki pszichikum, a többi állam ugyanis egy kisgyermek fejlettségi szintjén van, aki azt ordítja, hogy minden az övé, és senkivel nem akar osztozkodni.

Azonban Nicoj szerint az ukrán a legősibb nemzet, amely a fejlődés gyermeki stádiumát már régen maga mögött hagyta. De néha az ukránoknak le kell ereszkedniük a többiek szintjére. „Ezért le kell ereszkednünk a saját szintünkről a többi ország és társadalom szintjére, mert „aki farkasok közt van, annak ordítani kell” – mutatott rá a gyermekírónő.

Forrás: Szekelyfold.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató