2021. szeptember 23. - Tekla
EUR : 354.3
USD : 301.92
Időjárás ikon19°

Hadházy felszólította a honvédséget: "sok mindent tisztázniuk kell"

A lódoktor szerint elképzelhető, hogy a honvédségi gép, amellyel Orbán Viktor Rómába utazott, az út előtt Brac szigetén utasokat vett fel, majd Rómából visszafelé Zadarban kirakott valakit, vagy valakiket.


 
A civilben pilóta Hadházy Ákos azért fogott gyanút, mert azt látta, hogy a gépen éppen akkor kapcsolták ki a jeladót, amikor az Adria fölé ért, Zadart elhagyva, 40 perc múlva aztán ismét bekapcsolták. „Brac sziget repülőtere fölött ugyanilyen esemény történt” – írta Facebook-oldalán.

Mindebből azt szűrte le, akár az is előfordulhatott, hogy Bracban vették fel a miniszterelnököt, majd Zadarban tették le.

„Hétfőn kérdéssel fordulok az Honvéd Utazási Irodához, hogy történt-e az úton repülési esemény, technikai hiba, ha nem, akkor mi volt az oka a kitérőknek. Azt is fontos tisztázni, hogy miért kapcsolták ki a pilóták a transzpondert (ezzel valamennyire veszélyeztetve a biztonságot is), utasította-e őket valaki erre. Továbbá természetesen rákérdezek, hogy kik voltak a repülőn és milyen célból” – tette hozzá.

„A honvédségnek sok mindent tisztáznia kell” –szögezte le Hadházy Ákos.

Orbán Viktor augusztus 27-én fotózták le Rómában felesége és fia társaságában. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt közölte, a miniszterelnök hivatalos látogatáson van, a kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vett részt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató