2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Illés Fanni és Pálos Péter is aranyérmes a tokiói paralimpián

Aranyérmet nyert vasárnap az úszó Illés Fanni 100 méter mellúszásban S4-es kategóriában, és az asztaliteniszező Pálos Péter az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián.



A Londonban győztes, öt éve, Rióban harmadik helyezett Pálos – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – szerdán a dél-koreai Kim Csang Git 3:1-re verte, majd csütörtökön ugyanennyire győzte le a japán Kato Koját a csoportszakaszban.

A pénteki negyeddöntőben egy újabb hazai játékos, Aszano Takasi volt az ellenfele, akinél úgy bizonyult jobbnak 3:2-re, hogy az első két szettet elvesztette. A döntőért szombaton a francia Lucas Créange ellen nyert, ugyancsak kiélezett küzdelemben 3:2-re, a vasárnapi fináléban pedig szintén ötszettes sikert aratott az előző paralimpia ezüstérmese, az ausztrál Samuel Philip von Einem ellen – olvasható az MTI tudósításában.



A BVSC-Zugló két nap múlva 36. születésnapját ünneplő játékosa, Pálos a tokiói magyar küldöttség ötödik érmét, a második aranyát szerezte.

Nem sokkal később Illés Fanni növelte a magyar érmek, sőt, aranyérmek számát. A magyar úszó S4-es kategóriában nyert 100 méter mellen.

Illés már féltávnál is vezetett, végül pedig 1:44.41-es idővel győzedelmeskedett, hat másodperccel megelőzve a mezőnyt.

Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön Veres Amarilla (A) győzött párbajtőrben, szombaton az asztaliteniszező Szvitacs Alexa (S9) harmadik lett, majd Osváth Richárd (A) tőrben ezüsttel zárt, míg Pálos Péter megnyerte asztaliteniszezők S11-es kategóriájának versenyét.

A magyar csapatnak már három aranyérme van Tokióban. A sydneyi paralimpia óta nem volt ennyi, azon néggyel zárt a küldöttség.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató