2021. október 25. - Bianka, Blanka
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon13°

Iskolakezdésre ismét járható lesz az M0-s hídja

Szeptember 1-én kora reggelre a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi hídját - a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei próbaterhelést követően, augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás felszámolását - tudatta a Palkovics László vezette ITM.Augusztus végére befejeződtek a Deák Ferenc híd északi hídjának javítási és megerősítési munkái. Így a közlekedők szeptember 1-től ismét használhatják az átkelőt, az M1 felé vezető oldalon három sávon haladhat a forgalom - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

 A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani, amelyeket kizárólag a hétvégékre időzítenek majd.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese a tárca közleménye szerint azt mondta: “A kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán. A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat. A tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába” - jelentette ki az államtitkár.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei próbaterhelést követően, augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás felszámolását. Szeptember 1-én kora reggelre a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi hídját.

A befejező ütemben, az év végéig még időszakosan szükség lesz a híd felszerkezetének emelésére és visszaengedésére. Decemberig háromhetente-havonta rövid ideig tartó,eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Schanda Tamás hozzátette:

„Szeptembertől Budapest főpolgármestere nem mutogathat másra a hivatalba lépése óta állandósult fővárosi dugók miatt. Az osztrák kivitelező felületessége már nem menti fel Karácsony Gergelyt az alól, hogy érdemi magyarázattal szolgáljon a közlekedőknek arra, miért kell folyton végeláthatatlan kocsisorokban vesztegelniük”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató