2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ismét robbantottak a kabuli repülőtér mellett - Egy gyermek is van az áldozatok között

Az afgán egészségügyi minisztérium megerősítette azokat a helyi sajtóértesüléseket, miszerint vasárnap újabb robbanás történt Afganisztán fővárosának repülőtere közelében.



Rakéta csapódott egy házba a kabuli reptér közelében. Az afgán rendőrfőnök közlését az AP hírügynökség írta meg: eszerint egy gyerek meghalt a robbanásban.

Egyelőre nem tudni, hogy ki a felelős a támadásért – a Reutersre hivatkozva számoltak be arról, hogy amerikaiak csapást mértek az Iszlám Állam helyi egységeire.

Az MTI információi:

Tálib illetékesek szerint a Kabulban végrehajtott amerikai katonai csapás öngyilkos merénylő gépkocsija ellen irányult, aki támadást akart intézni a kabuli nemzetközi repülőtér ellen az amerikai katonai kivonulás közepette.

Egyelőre kevés részlet ismert az incidensről, csakúgy, mint arról a rakétabecsapódásról, amely a repülőtértől északnyugatra fekvő egyik lakónegyedben történt és megölt egy gyermeket. A két rakétacsapás különálló incidens lehetett.

Az AP arról is beszámolt, hogy a tálibok az otthonában törtek rá egy afgán folkénekesre Kabultól 100 kilométerre, kivonszolták az utcára és megölték őt. Fawad Andarabi, a kivégzett zenész fia azt nyilatkozta, hogy apja egy ártatlan énekes volt, aki csak szórakoztatta az embereket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató