2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kocsis: Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót indítunk szeptember 1-től

Szeptember 1-től Stop Gyurcsány, stop Karácsony petíciós kampányt, aláírásgyűjtést indítanak - jelentette be Kocsis Máté a Vasárnapi Újságban.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról kérdezték, mikor kezdik a kormányoldalon a kampányt, az ellenzéki oldalon már zajlik az előválasztás.

Kocsis Máté a kérdésre azzal reagált, hogy szeptemberben kezdődik a parlamenti, politikai szezon, az ellenzéki előválasztás kapcsán pedig arra hívta fel a műsorban a figyelmet, hogy bár Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter folytatja a miniszterelnök-jelölti kampányt (és mások is), “a baloldal felett a teljes kontrollt Gyurcsány Ferenc szerezte meg”. Az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormányzása idején “tönkretették az országot”, elvették például az egyhavi nyugdíjat, megszüntették az otthonteremtési programot, devizaadóságba sodorták az embereket, az egészségügyből 600 milliárdot kivontak, 16 ezer aktív ágyat megszüntettek, 6000 egészségügyi dolgozót elbocsátottak, háromszorosra emelték a gázárat, kétszeresére a villanyárat - sorolta.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a műsorban bejelentette: a kormánypártok szeptember elsejétől Stop Gyurcsány, stop Karácsony petíciót indítanak, aláírásgyűjtést szerveznek, mert ugyanazok az emberek, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot, most újra hatalomba akarnak kerülni.

Azok aláírását várják, akik nem akarják, hogy visszatérjenek a hatalomba, akik 2002 és 2010 közötti kormányzásuk alatt már csődbe vitték az országot, akik nem akarnak fizetős egészségügyet, hogy megemeljék a gáz, villany árát

- sorolta a Fidesz frakcióvezetője a “szemkilövetést” is megemlítve.



Nagy Katalin műsorvezető kérdésére, hogy az ellenzéki kampányban börtönnel fenyegetőznek, Kocsis Máté azt mondta: őket ezzel nem nagyon tudják megfélemlíteni, “virtigli kommunista szokás a börtönnel fenyegetés”. Az aláírásgyűjtést azért indítják szeptember 1-én, mert ugyanazok az emberek, akik 2002és 2010 között tönkre tették az országot, most vissza akarnak kerülni a hatalomba - hangzott el.

A Fidesz frakcióvezetője azt is hangsúlyozta, hogy

a Karácsony Gergely vezette városházán is a Gyurcsány Ferencék elképzelései szerinti döntések születnek, számos pozícióban Gyurcsány emberei ülnek.

Kocsis Máténak a brüsszeli kritikákra, “beavatkozásra” vonatkozó kérdésre adott válaszából kiderült: tisztában vannak azzal, hogy a brüsszeli elit “internacionalista baloldalt” szeretne a hatalomba látni a jövő tavaszi parlamenti választás után. “Ezzel számolunk” - fogalmazott a frakcióvezető.

A migrációs kérdésről szólva egyértelművé téve: az eddigi magyar álláspontból nem engednek. De kiemelte a gyermekvédelmi törvényt is, hangsúlyozva: a gyermekvédelmet “beelőzte” a brüsszeli LMBTQ propaganda. Mint a szavaiból kiderült, azzal számolnak, hogy “nem fog csitulni” Brüsszellel ez a vita.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: arra kell készülni, h ezek a viták folyamatosak lesznek, “az európai mainstreamtől mindig elítélő nyilatkozatok fognak jönni”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató