2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Csányi elnök úr „bátor” kiállásáról

Bayer Zsolt írása

„Olvasom, Csányi elnök úr »karakán«, »bátor« kiállását – legjobb talán, ha a mai magyarországi sajtó legocsmányabb pöcegödréből, a Gyurcsányék valagában lakó Nyugati Fényből idézek: Csányi Sándornál is kiverte a biztosítékot Budai Gyula: Üzent Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak. Személyesen hívja meg őket a válogatott következő meccsére. Hát igen. Mert a »foci mindenkié«, ugye...

Nos, én pedig kutatom emlékeimben azokat a pillanatokat, amikor Csányi elnök úr megszólal az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen. Vagy a támogató nyilatkozatát elnök úrnak abból az alkalomból, hogy Magyarország a kormány döntése alapján befogadta az UEFA meccseket, míg az ellenzék a befogadás visszamondását a járványra hivatkozva. S próbálok emlékezni, ahogy elnök úr ugyanilyen karakánul és bátran nyilatkozik s utasítja vissza az ellenzék ostoba megnyilvánulásait az EB meccsei ellen.

S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett. Nos, ezek a nyilatkozatok bizonyára mind-mind elhangzottak, csak én nem emlékszem egyikre sem. Az nem lehet, hogy Csányi elnök úr kizárólag most bírt megszólalni. A lényeg persze megcáfolhatatlan: A foci mindenkié. Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr? S még egy apróság: részesítsük megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt. Annyira megérdemli mindkettő...”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató