2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Dobrev ócska hazugságára reagált a paralimpiai bizottság elnöke

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke Gyurcsányné egyik Facebook bejegyzéséhez írt hozzászólást, miután Gyurcsány Ferenc felesége valótlant állított a paralimpikonok juttatásával kapcsolatban.

Gyurcsány felesége ezt írta a közösségi oldalon:

"Az Orbán-kormány számlálhatatlan milliárdokat tol a versenysportba, és mindeközben a paralimpia győztesein spórol. Vajon mi lehet Orbán Viktor szíve helyén? Mondanom sem kell, a kormányváltás után lemossuk ezt a gyalázatot is: Ismét ugyanannyi lesz az olimpikonok és a paralimpikonok javadalmazása! Mert egyformán megérdemlik, egyformán szeretjük és becsüljük őket!"

 

Íme a válasz:


Tisztelt Képviselő Asszony!

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként engedje meg, hogy a fenti bejegyzése kapcsán néhány észrevételt tegyek és kérést fogalmazzak meg!

A paralimpiai érmesek (ÉLET)JÁRADÉKA, melyet 35. életévük betöltése után kapnak a sportpályafutásuk során megszerzett paralimpiai érmeik után (ilyen egyébként az edzőiknek és a szövetségi kapitányaiknak is jár) pontosan megegyezik az ép olimpikonok járadékával. Fillérre. Erről jogszabály rendelkezik.

Az egyes paralimpiákon - így a most zajló tokiói játékokon - megszerzett helyezések (1. és 8. hely között) után járó egyszeri JUTALMAT a kormány idén februárban jelentősen, 42 %-al növelte. Így most egy paralimpiai arany után 25 millió forint jár, amely a valaha volt legmagasabb jutalom
.
Nem kevés munkát fektetünk abba, hogy a fogyatékos sportolók ismertsége, erkölcsi és anyagi elismerése növekedjen, lehetőségeik a sportolásra bővüljenek. Szeretnénk, ha minél több fogyatékos ember sportolna, és eljutna akár a paralimpiáig is. Ebben a munkában sokan a partnereink, ezért (is) sikeresnek ítéljük a tevékenységünket. A parasportolók teljesítményének elismerése kapcsán megfogalmazott, pártpolitikai hangvételű bejegyzése ezt a munkát egyáltalán nem segíti, sőt.

Kérem, hogy a jövőben kímélje meg a parasportolókat és azokat, akik valóban segíteni kívánják őket a fenti típusú megjegyzéseitől. Van dolgunk éppen elég, és nem szeretnénk az Ön által közzétett poszt miatt feleslegesen szaporítani azt.

Kérem, elégedjen meg azzal, hogy gratulál a sikereket elért parasportolóknak: a tokiói paralimpiai játékok alatt, szeptember 6-ig bőven lesz rá módja! Ezt köszönettel vesszük!

Tisztelettel,

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnöke

ui.: és, kérem, ha legközelebb olyan fotót használ, amin paralimpikonok vannak, tüntesse fel a forrását és a témáját. Ez a kép a Magyar Paralimpiai Csapat augusztus 10-i eskütételén készült.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató