2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Egy antifa megtámadta az AfD standját - megsérült, elvitte a mentő

Visszafelé sült el a demokrácia, a tolerancia és sokszínűség harcosának az akciója. 

A minap Berlin délkeleti részén Frank Scholtysek AfD-s képviselő néhány párttársával kampányolt a Dörpfeldstraße-n, ami nem éppen a szélsőbaloldali csőcselék fellegvára.

Scholtysekék felfigyeltek egy jól táplált, melegítőt viselő férfire, aki egy kebabosnál ült. "Körülbelül egy órán át ott volt és figyelt minket" - emlékezett vissza az AfD politikusa a JUNGEN FREIHEIT-nek adott interjújában.

Aztán hirtelen felállt és közeledett a csoportosulás felé. Kiabált valamit majd futólépésben felugrott, és belerúgott egy plakátállványba. Bárki, aki figyelt a fizikaórákon, tudja, hogy egy testre ható gyorsítóerő nagysága a test tömegének és gyorsulásának szorzatával egyenlő. Ennél a fiatalembernél ez elég nagy erőt jelentett.

A támadó a földre került, a térdét fogta és káromkodott:

"Kibaszott nácik!"

Scholtysek szerint az "antifasiszta" térde kiugrott a helyéről. Végül a mentőknek kellett jönniük, és kórházba szállítani a férfit - erősítette meg a berlini rendőrség szóvivője a JF megkeresésére.

Az AfD képviselője elmondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy választási kampány során ilyen módon támadták. "Az eset azonban azt is mutatja: mindig résen kell lennünk, bármikor támadás érhet bennünket olyan helyeken is, ahol nem számítanánk baloldali szélsőségesekre" - tette hozzá Scholtysek.

A férfi ellen feljelentést is tett. Ugyanakkor felszólította a többi párt képviselőit, hogy "legyenek végre őszinték és ismerjék el, hogy a városban probléma van a politikai erőszakkal".



Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató