2021. november 30. - Andor, András
EUR : 368.63
USD : 326.63
Időjárás ikon

Volner Párt: Karácsony visszahozná Gyurcsány megszorító politikáját

Karácsony Gergely vissza szeretné hozni főnöke, a Gyurcsány Ferenc éveire jellemző megszorító politikát, és jelentős adóemelésre készül – jelentette ki a Volner Párt elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Volner János szerint Karácsony Gergely hatalomra kerülve vissza kívánja állítani a többkulcsos személyi jövedelemadó (szja) magasabb adókulcsait. Így egy olyan magyar, aki valamivel az átlag felett keres, arra számíthat, hogy több tízezer forinttal kevesebbet vihet haza – közölte Volner János. Ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy kőkeményen megadóztatná a vállalkozásokat, hiszen nem ért egyet a hazai alacsony adókulcsokkal.

Volner János szerint Karácsony egyetért a minimumadó amerikai ötletével, vagyis Magyarországon megemelné a magyar vállalkozói adók mértékét, amelyek jelenleg a legalacsonyabbak Európában. Továbbá új gazdasági programjában nyilvánvalóvá tette, hogy zöld adókat és illetékeket, illetve vagyonadót vezetne be, ami újabb sarcot jelentene a magyar lakosság számára – sorolta.

Arról is szólt: Karácsony Gergely támogatja az Európai Bizottság zöld tervét, ami ezer forintos benzinárat, a fosszilis energiahordozókra kivetett büntetőadót eredményezne, amelynek nyomán jelentősen megugranának a háztartási rezsiköltségek is. A Volner Párt ezzel szemben elutasítja a megszorító gazdaságpolitikát. Abban hisznek, hogy a magyar vállalkozások alacsony adóterhelés mellet teremthetnek itthon jól fizető munkahelyeket – mondta Volner János.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató