2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Besz@rás: katonai parádét tartottak a tálibok az amerikai járművekkel - Videó

Kandaharban a tálibok katonai parádét tartottak, amelyen az amerikai hadseregtől lefoglalt fegyvereket mutatták be...

A tálibok a dél-afganisztáni városban az USA feletti győzelmüket ünnepelték, és számos, az ország gyors átvétele során lefoglalt amerikai gyártmányú járművet vonultattak fel.

Szerdán Kandaháron keresztül vonult egy hatalmas, válogatott katonai járművekből álló oszlop, amelyen több száz tálib harcos utazott. A járművek, amelyeket az időközben megszűnt afgán hadseregtől foglaltak le, szirénáztak, és tálib zászlókat tűztek ki - derül ki az interneten keringő felvételekből.

A felvonuláson több tucat különböző típusú Humvee páncélozott gépkocsi, valamint M1117-es járőrkocsi volt látható.

 

A tálib harcosok International MaxxPro MRAP-okkal is közlekedtek, valamint számos kisteherautóval, amelyek korábban az afgán félkatonai rendőrséghez tartoztak.

Egy Black Hawk helikopter is megjelent a felvonuláson. A repülőgép, amely a tálibok zászlaját vitte, rendkívül alacsony magasságban repült az oszlop fölött - derül ki a helyszínen készült felvételekből.

Több teherautón láttak tálib harcosokat, akik a zászlót lengetve és fegyverekkel hadonászva ünnepelték a nyugati csapatok kivonulását az országból. Más platós teherautókon tüzérségi lövegeket prezentáltak.

A kandahári ünnepségeken a tartomány tálibok által kinevezett kormányzója, Haji Yousaf Wafa is gyűlést tartott - derült ki a közösségi médiában közzétett képekből. A jelentések szerint a kormányzó egy helyi krikettpályán szólt a tömeghez, dicsérte a tálibok győzelmét, és egy csoportos imát vezetett a jeles alkalomból.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató