2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Mészáros Lőrincé lett a kelet-magyarországi áramhálózat

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. megszerezte az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját. A megvásárolt cég új neve szerdától Opus Titász Áramhálózati Zrt., írja a Világgazdaság.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus tavaly decemberben tett ajánlatot az E.ON-nak a Titász 100 százalékos részvénycsomagjára. A cég korábbi közlése szerint erre azért került sor, mert stratégiai céljuk, hogy hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljanak.

Az Opus Energy Kft. a Titász megvásárlásához 50 milliárd forint hitelt vett fel a szintén Mészáros Lőrinchez köthető MKB-tól és a Takarékbanktól.

A Titász Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé.

Az Opus Global működéséről Mészáros azt mondta az Indexnek adott interjújában, hogy ő csak egy a részvényesek között, nincs befolyása a napi ügymenetre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató