2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

LMBTQ-bulit szervez a Momentum az újpesti diákoknak

Parádé: a főszervező nemrég még szivárványszínűre akarta színezni a Gellért-hegyi keresztet, de a gyerekek megkeresztelését is be akarta tiltani.

Közpénzből is finanszírozott LMBTQ-érzékenyítés lesz a hétvégén Újpesten

– olvashatjuk az Újpesti Hírek oldalán, de Déri Tibor momentumos polgármester is büszkén hirdeti a Facebookon a programsorozatot:

Ahogy az UH cikkéből megtudhatjuk, az eseményt a baloldali vezetésű önkormányzat is támogatja: egymillió forintos pénzbeli támogatást nyújtottak a szervező Fenntartható Demokráciáért Egyesületnek (FDE) – a rendezvény helyszínét, a Szent István teret pedig díjmentesen adták át.

Kis kitérő, mert az ilyen hírek is csupa húsvéti tojást rejtenek szeptember elején:



Nézzük csak, kik ezek! A Fenntartható Demokráciáért Egyesület képviselője Békés Gáspár, aki idén februárig pont Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozott a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályán (újabb igazi civil), de olyan kérdéseket vetett fel nemrég, amíg Perintfalvi Ritával és Waldmann Tamással csevegett, hogy:

Nem akarjuk »kivilágíttatni« a keresztet a Gellért-hegyen? Egyszer megpróbáltuk Tamással, hogy szivárványszínűre fessük. (...) De a kereszt önmagában keresztény propaganda, nem? Tehát ha lehet keresztény propaganda, akkor miért nem lehet genderpropaganda ennyi erővel? 

De amúgy a gyerekek keresztelése ellen is már felemelte hangját:

Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. 

Ráadásul a CEU-n (is) végzett, alapító tagja volt a Magyar Ateista Társaságnak, létrehozója az I Stand with CEU portálnak, képviselője és koordinátora a Független Diákparlamentnek... amikor azt mondanád, hogy ez is csak ilyen túlzó jobbos közhely, mint a szójalattés-starbucksos-macbookos marxista ember, rájössz, hogy ezek tényleg ilyenek. Valahogy a keresztfűrészelő Léderer jut eszembe réges-régről, hát sose adjátok már fel?

Na, most hogy már ezt is mind tudjuk (jó kezekben van a szervezés, nekem megjött a kedvem kimenni), nézzük, milyen programok várnak ránk a hétvégén:

Szexi fogamzásgátlás (...) és minden, amiről a politika nem akar tudomást venni (Ez vajon mi lehet? Érdekel!)

Demagógia? Hogyan lássunk a hírek mögé
Ifjúságpolitika a NER-ben
Tiltott család: LMBTQ társas kapcsolatok
DJ Gyóntatófülke


Főleg az utóbbi sztárelőadó lehet érdekes, mert ahogy a kommentelők is rámutattak, erősen véleményes az előadó pár dalszövege:

Gyóntató az úr neve // Tele van a zsebe-be // Herbál, kristály van minden // Szóljon, aki venne // Fehér lett a kezecske, sok kokain volt benne // Ejj hajj koka-koka, jobb is lett a kedve...

Persze tudjuk, ez csak a való világ, csak ábrázolás, csak irónia, a valóságot nem tagadhatjuk el, a diákok ezt szeretik, és a többi.



Ja, és a HétköznaPI CSAlódásokat is hívták Békésék, de ők sajnos nem értek rá... hiányérzetem van.

A rendezvényt a Fenntartható Demokráciáért Egyesület szervezi, Újpest Önkormányzata a helyszínt biztosítja. A programokon, legyen az zenés, színházi és beszélgetős, stb., a részvétel nem kötelező, senki fejéhez nem tartanak fegyvert, hogy vegyen azon részt. Aki pedig elmegy, annak jó szórakozást kívánunk!

– nyugtatja meg az elégedetlenkedő hozzászólókat a polgármester. Bizony, a svájcifrank-hitel se volt kötelező, mit puffogunk mi, minek mentünk oda. Jó helyen van a pénz.

JA, MÉG EGY UTOLSÓ, COLOMBÓI KÉRDÉS: AZ LMBTQ-ÉRZÉKENYÍTÉSRE KISKORÚAK IS MEHETNEK? - teszi fel a kérdést a Kontra.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató