2021. október 16. - Gál
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon15°

Ma a Puskásban letérdelnek az angolok

Példásan sportszerűen nyilatkozott Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csütörtök esti (Puskás Aréna, 20.45) Magyarország–Anglia labdarúgó világbajnoki selejtező előtt. Jelezte: bármi is lesz a közönség reakciója az angol játékosok kezdés előtti letérdelésére, ne ezzel foglalkozzanak, hanem inkább azzal törődjenek, hogy a nyári Eb-döntő előtt a Wembley-ben a hazai szurkolók is kifütyülték az olasz himnuszt.

A csütörtök este a Puskás Arénában Magyarországgal vb-selejtezőt vívó angol labdarúgó-válogatott menedzsere, Gareth Southgate és védője, Harry Maguire a szövetség Burton upon Trent-i edzőközpontjában, a St. George's Parkban tartott sajtóértekezletet még szerdán. 

Manapság olyan világot élünk, hogy nem a sportszakmai kérdések a legfontosabbak, hanem, hogy letérdelnek-e az angolok a kezdő sípszó előtt, vagy sem.

Igen, letérdelünk, annak ellenére, hogy elképzelhető, kifütyülnek bennünket – mondta Southgate az újságíró által feltett kérdésre. – De ha így lesz, akkor sem fogunk ujjal mutogatni a magyar szurkolókra azok után, ami a Wembley-ben történt az Olaszország elleni Eb-döntőben. (Mint ismeretes, az angol szurkolók kifütyülték az olasz himnuszt – a szerk.) "

 

 

Southgate felhívta a figyelmet arra is, hogy még a saját nézőiktől is megkapták a füttyszót a térdelésért.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató