2021. október 17. - Hedvig
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Visítás van: a nyolcadikos tankönyv szerint a homoszexualitás nem természetes

Az Oktatási Hivatal által kiadott biológia-tankönyv nem burkoltan foglalt állást a szexualitás kérdésben, az abortuszt „messzemenően kerülendőként” írja le. 

A Kovács István, Paál Tamásné és Victor András által írt könyv „Nemi életünk egészsége” című fejezete a nemi betegségektől a homoszexualitásig vonultat fel témákat. Azt már a legelején leszögezik: „az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza”.

A fejezetben felvetődik az abortusz kérdése is. A terhességmegszakításról a szerzők azt írják, az anya számára is kiemelkedően veszélyes és messzemenően kerülendő, valamint súlyos etikai kérdéseket is felvet, mert „ilyenkor lényegében egy „emberkezdeményt” pusztítanak el.”

Ezt követően a homoszexualitás jelenik meg, amelyről a szerzők azt mondják: „nyilvánvaló, hogy […] biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés.”

A homoszexualitásról például hozzáteszik, hogy „riogatni felesleges vele”, mert senki nem lesz meleg attól, ha ezt látja, de szó esik a nemi szervek tisztán tartásáról, részletesen elmagyarázza a fogamzásgátlás különböző formáit, és a nemi betegségeket és a lombikbébi-programot is tényszerűen írják le. A fejezet ráadásul kitér az önkielégítésre, amelyről azt mondja, hogy bár függőséget okozhat, nem szabad bűntudatot kelteni senkiben miatta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató