2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Dobrev: nulláról kell felépíteni a romokban heverő és sóval behintett Magyarországot

A törvények sem szabhatnak gátat, hogy fenntarthassa uralmát – ígérte Gyurcsányné az Indexnek adott propagandainterjúban. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt jelöltje kijelentette, a kormányváltás után a nulláról kell felépíteni a romokban heverő és sóval behintett Magyarországot, és ezt sok koalíciós vitával és kompromisszummal fogják elérni. 

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt jelöltjével készített terjedelmes interjút az Index, amelyben Gyurcsányné nem terhelte a magyar nyelvet a valóság leképezésével, helyette olyan állítások tömkelegét fogalmazta meg, amelyek szerint a koronavírus-járvány eredményeképpen. a magyar államigazgatás gyakorlatilag gazdasági, szociális és egészségügyi téren is összeomlott.

Hiába a kiemelkedő gazdasági mutatók, az alacsony fertőzöttség, a magas átoltottság, az alacsony munkanélküliség, Dobrev Klára szerint

a kormányváltás után szinte a nulláról kell majd felépíteni a magyar államigazgatást.

Ennek nyilván az ellenkezője igaz, még akkor is, ha sokat ismételgeti. A DK-s jelölt interjúja választási ígéretek tekintetében meglehetősen gyér tartalmát Dobrev jórészt orbánozással igyekezett feldobni, hisz szerinte a magyar miniszterelnök

nagyon erőszakos, de politikai értelemben mégis gyáva ember, aki egy szabad versenyben nem meri megmérettetni magát.

További retorikai eszköze volt Gyurcsánynénak a tényleges, konkrét választási tartalom megfogalmazása helyett arra hivatkozni, hogy azért sem beszélhet szándékokról, mert koalíciós kormányzásra, azaz vitákra és konszenzusokra készül. Dobrev szerint ő azért is alkalmas jelölt, hiszen „tizenkét év fideszes rémálom után megrögzött híve a koalíciós kormányzásnak”, amelyben ő olyan vezető lenne, aki meg tudja hallgatni a másikat.

Mint írta,

a nyilvános vita nem egyenlő a gyengeséggel, hanem éppen ellenkezőleg: a vita és a vitaképesség, a mások érveire odafigyelni tudás sokkal inkább az erő jele.

Vagy inkább a cselekvésképtelenségé, lehetne hozzátenni. Mint kifejtette, az ellenzéki összefogásnak az a feladata, hogy

közösen kampányoljunk, közösen győzzük le Orbán Viktort, és után közösen is kormányozzunk.

Az egyetlen valódi szándék az interjú vége felé bucskázott át Gyurcsányné fogának kerítésén, amikor úgy fogalmazott:

a jövő évi választások után a demokratikus választói akaratnak közjogi formában is érvényt kell szerezni.

Ez állítása szerint azt jelenti, hogy ha 2022-ben megnyerjük a választást, még ha egyszerű többségünk is van a parlamentben, azokat a kétharmados szabályokat, amelyek akadályozzák a demokratikus népakarat megnyilvánulását, nem fogjuk az országra nézve kötelezőnek tekinteni.

Azaz ezt azt jelenti, hogy Dobrev Klára arra készül, hogy a jogállami kereteken felülemelkedve, azokat semmibe véve válogasson kedve szerint a betartandó, és a be nem tartandó törvények és jogszabályok között aszerint, hogy azok hatalma megtartását hogyan biztosítják.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató