2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

FeGyőr ismét belerúgott egyet a szurkolókba: sokadjára hoznak ránk szégyent az ultrák

Nagyon bátor a buta kisfiú, a magyar ultrákba szállt bele a legújabb bejegyzésében.

„Én értem, hogy időről-időre néhány másik nemzet keménymagjai is fütyülnek, huhognak, dobálnak. Értem, hogy Orbán Viktor az ultrák iránti udvarlása keretében más nemzetek rasszista és nacionalista huligánjaival takarózik, miután sokadjára hoznak ránk szégyent a sajátjaink. Értem, hogy kellenek neki a jószándékú népszavazások meggátolására, ellentüntetésekre, és még ki tudja majd mire. De ilyen áron?” – kezdi posztját a Momentum elnöke, aki szerint „ha ugyanis Orbán Viktor és az ultrák zárt kapus meccseket akarnak, akkor nagyon jó úton járnak! Ha mindent el akarnak követni azért, hogy esélyünk ne legyen kijutni a katari vb-re, mert nem lehetünk ott a csapat mögött a meccseken élőben, akkor jó úton járnak!”

„Csak akkor ne vessék másokra a »hazaáruló« címkét!”

– írta a Momentum elnöke.

„Nem másokra kéne mutogatni, hanem magunkon változtatni. Felfogni, hogy a foci szellemisége sok egyéb mellett pont az elfogadásról, bevonásról, esélyek egyenlőségéről szól, és nem a kirekesztésről. Hogy Orbán Stadionépítő Viktor és társai ahelyett, hogy hitet tennének a foci szellemisége mellett, más nemzetekre mutogatnak. Ezzel pedig további rasszizmusra, nacionalizmusra, homofóbiára biztatják azokat, akiknek több sem kell” – írja Fekete-Győr, aki örül annak, hogy az MLSZ – a többség védelmében – két évre eltiltja és kártérítésre kötelezi mindazokat, akik a tegnapi meccsen jól beazonosíthatóan rendet bontottak.

„A sumákoló és az ultrák kegyeit stréberként kereső Orbán Viktor és társai pedig lapozzanak bele a fociprogramunkba: talán sikerül valamit megérteni a foci társadalmi hasznáról!” – zárul a bejegyzés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató