2021. szeptember 22. - Móric
EUR : 353.75
USD : 302.09
Időjárás ikon18°

Karácsony egy fórumon Kádár Jánoshoz hasonlította magát

A főpolgármester szerint Gyurcsány a kompromisszumok robotosának nevezte őt, s ezzel a minősítéssel teljesen egyetért.

Karácsony Gergely Schmuck Erzsébettel, az LMP társelnökével Nagykátán vett részt egy előválasztási fórumon, ahol nagy önbizalommal mesélt a munkájáról, ambícióiról.

Karácsony szerint ő tudja, mi a siker titka

A főpolgármester kijelentette, ő tudja, mi a siker titka, hogyan kell a NER-t legyőzni éles helyzetben. Ez a tudás pedig azzal a magabiztossággal tölti el, hogy el merjen indulni az előválasztáson. Ugyanakkor kijelentette, hogy ez szerénységre is kötelezi, miszerint a jelölt csak az egyik „nagyon fontos eleme ennek a történetnek”.

Majd arról beszél, hogy azt is tudja – amitől egyébként szerinte nagyon sokan félnek –, hogyan lehet ezt a sokszínű ellenzéket összefogni a hétköznapokban. Elmondta, hogy két éve főpolgármester – ami óriási megtiszteltetés a számára –, ez idő alatt nagyon kevés olyan hír jelent meg, amely szerint ne tudnának egymással közösen dolgozni. Ehhez nagyon sok magabiztosság, önbizalom, de még több önmérséklet kell – fogalmazott.

Karácsony szerint olyan miniszterelnökre van szükség, aki adott esetben a saját szándékait is félre tudja tenni a közös sikerek érdekében.

A főpolgármester ugyanis kijelentette, szerinte olyan miniszterelnökre van szükség, aki nemcsak saját magában hisz, de adott esetben a saját szándékait is félre tudja tenni a közös sikerek érdekében.

Karácsony és az ő „kiváló politikustársa”

Ennek az illusztrálására felidézett egy történetet, amikor az egyik „kiváló politikustársa”,

Gyurcsány Ferenc azt mondta rá, hogy ő a kompromisszumok robotosa.

„Igen – értett egyet a DK elnökének a minősítésével –, ez kell ahhoz, hogy egy város, egy ország nap mint nap működni tudjon olyan kormányzás esetén, amikor hat nagyon különböző pártnak együtt dolgoznia” – jelentette ki Karácsony.

Aczél György szerint Kádár János is „rendkívül óvatos politikus” volt

Ugyanez a jelzős szerkezet szerepel Aczél György: Kádár János ellentmondásos arcképvázlatának című kéziratában, amelyről a Beszélő számolt be több mint 30 évvel ezelőtt.

Aczél, az egykori kommunista kultúrpolitikus azt írja, hogy Kádár, az MSZMP, az állampárt egykori vezetője „egy nyugati újságírónak adott interjújában a »kompromisszumok robotosának« nevezte magát, s hozzátette, ezt büszkén vállalja”. Aczél azt írja még, hogy Kádár rendkívül óvatos politikus volt, valóban a kis lépések embere, ez volt az erénye és a hibája is.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató