2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lötyög a moslék: Az MSZP etikai eljárást kezdeményez Hadházyval szemben

Az előzmény: a szocialista Tóth Csabát lóként tüntették fel a Hadházyt támogató Kutyapárt aktivistái.

Az MSZP közleményt adott ki arról, hogy kiáll a zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett, és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben.

Előzmények

Az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel a Kutyapárt aktivistái, amivel a szocialisták szerint megfosztották őt emberi méltóságától.

Emellett

a kukába dobták Tóth környéken található szórólapjait,

amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet.

„Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak” – írja az MSZP, ami szerint az előválasztási etikai kódexben foglalt alapelvek minden jelöltre vonatkoznak, ennek megfelelően – mint írják – ha „valaki megsérti egy másik induló emberi méltóságát, etikátlanul lép fel ellene és a saját alkalmasságának bizonyítása helyett inkább lejáratókampányt indít, annak következménye kell, hogy legyen”.

A párt közleményét – amelyet a távirati iroda sajtószolgálata tett közzé – változtatások nélkül az alábbiakban olvashatják:

„A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztására építő politikáját. Ennek érdekében az előválasztáson induló jelöltek többek között azt is vállalták, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék. Az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amelynek meg kell őriznünk a tisztaságát, ezért

az MSZP kiáll zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben.

Ennek oka, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben.

Az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet. Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak.

Az előválasztási etikai kódexben foglalt alapelvek minden jelöltre vonatkoznak így, ha valaki megsérti egy másik induló emberi méltóságát, etikátlanul lép fel ellene és a saját alkalmasságának bizonyítása helyett inkább lejáratókampányt indít, annak következménye kell, hogy legyen. Az MSZP továbbra is fontosnak tartja a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését, ezért a kampány során jelöltjei ennek megvalósulásáért felelős demokrataként dolgoznak”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató