2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri: Orbán Viktor és bandája fél és joggal félnek

Facebookozik a srác, ahelyett, hogy a fővárossal foglalkozna. 

„Hivatali hatalommal való visszaélést is bizonyítani lehet, ahogy az Orbán-kormány a civilnek címkézett pénzeket osztotta, állítják a Válasz Online által megkérdezett jogászok. Mert mi történt? A Miniszterelnökség által biztosított forrásból meghirdették a 4,4 milliárdos Városi Civil Alapot. A többit innen már ki is tudjátok találni, ugye? A győztes pályázók között csak elvétve találni olyat, amelyik ne kötődne közvetve vagy közvetlenül kormánypárti politikusokhoz, esetleg Fidesz-közeli üzleti körökhöz, állapította meg egymástól függetlenül az Átlátszó, a Telex és a Válasz Online.

Lehetett pályázni szinte bármire, ami a közelgő választási időszakban hasznosnak bizonyulhat: ingatlanvásárlásra, gépjármű- és eszközbeszerzésre, rendezvényekre, illetve kommunikációs tevékenységek támogatására. Így talán még jobban érthető, hogy miért mondott le az Orbán-kormány a Norvég Alapból Magyarországnak járó 77 milliárd forintról. Mert a norvégok nem engedték, hogy a pénzükből álcivil szervezeteken keresztül a Fidesz a saját választási kampányát finanszírozza.

Mindeközben a héten kiderült, hogy az elmúlt 90 napban Facebookon és például Youtube-on az ellenzék lejáratására költött pénznek a 67%-át rám áldozták, konkrétan napi 1.5 millió forintot, összesen több mint 130 milliót. Orbán Viktor és bandája fél. És joggal félnek. Ők azért küzdenek, hogy szabadlábon maradhassanak. Mi meg Magyarország szabadságáért. Az előválasztás kitűnő alkalom arra, hogy megmutassuk, okkal féltik a hatalmukat, a kivagyi, pökhendi, mohó és önző uralkodásukat. Mert el fogjuk őket zavarni.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató