2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Szijjártó: Nem volt sem ellenséges, sem rasszista hangulat a magyar-angol meccsen

A külgazdasági és külügyminisztert Kötcsén kérdezték többek között a magyar-angol mérkőzésről és az Európai Unióról.

Szijjártó Péter is részt vett a szombati 20. kötcsei polgári pikniken. A helyszínen újságírói kérdésre válaszolva először is a magyar-angol meccsről beszélt, ezzel kapcsolatban leszögezte: három fontos dolgot kell elítélni:

A rasszizmust, futballpályán és azon kívül
A kettős mércét
A magyarokkal szembeni általánosítást.


A külügyminiszter szerint

fel kell lépni az ellen, hogy ellenséges meg rasszista hangulatról beszéljenek a budapesti mérkőzés kapcsán, mert ez nem így volt”.

Szijjártó Péter szerint kétségtelenül voltak olyan megnyilvánulások, amik ellen fel kell lépni, de „ezek alapján 60-70 ezer ember viselkedését minősíteni nonszensz”.

Európa, Magyarország, bevándorlás

Kérdésre a külügyminiszter elárulta: arra szavazna, hogy Magyarország maradjon az Európai Unió tagja. Kiemelte: mivel Magyarország exportjának 77-78 százaléka az EU-ba megy, így hazánknak érdeke, hogy az EU-ban maradjon. 

Az Európai Uniónak is érdeke a magyar tagság, mert az EU legalább annyit profitál belőlünk, mint mi az EU-ból”

– tette hozzá.

Azt ugyanakkor leszögezte, hogy Európai Uniónak kellene változnia ahhoz, hogy sikeres és erős legyen. Megemlítette, hogy Szlovéniában, a külügyminiszterek tanácsán még mindig voltak olyanok, akik a nyílt bevándorlást támogatták. Hozzátette: egyre többen vannak azok, akik nem akarják elköveti a 2015-ös hibákat. 

A teljes videót megtekintheti alább: 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató