2021. november 30. - Andor, András
EUR : 368.63
USD : 326.63
Időjárás ikon

Tizenhat éremmel zártak a magyarok a paralimpián

Az utolsó napon még a kajakos Varga Katalin szerzett egy bronzérmet a már meglévő tizenöt hazai medál mellé.

Tizenhat éremmel fejezte be szereplését a magyar csapat a tokiói paralimpián, miután a korábban megszerzett tizenöthöz szombaton még egyet szereztek.

Ezek között 7 arany, 5 ezüst, és 4 bronzérem van. Ezzel az összesített eredménnyel a világranglista 18. helyére került fel Magyarország.

A kajakosok és kenusok délelőtti programjában Varga Katalin harmadik lett K1 200 méteren a KL2-es kategóriában. Ezzel ő az első magyar női paralimpiai érmes ebben a sportágban.

Juhász Tamás (VL2) ugyancsak döntőbe jutott a kenusok között, és a nyolcadik helyen végzett, míg a legkomolyabb sérülteket felvonultató KL1-es kategóriában a kajakos Pulai Erika 11. lett.

Este az Olimpiai Stadionban Ekler Luca (T38) világcsúcstartóként 400 méteren futott. A szakadó esőben rendezett versenyben a magyar atléta ötödikként végzett úgy, hogy hárman is az érvényes rekordon belül értek célba.

Ekler korábban negyedik volt 100 méteren és világcsúccsal győzött távolugrásban.

Az Aszaka Lőtéren egyik magyar sem jutott döntőbe a szabadpisztoly vegyes számában: Dávid Krisztina 525 körös teljesítménnyel 12., Gurisatti Gyula pedig 511-gyel 24. lett az alapversenyben, amelyben hatvan lövést kellett leadni 50 méterre. A nyolcas döntőhöz 532 körre lett volna szükség. A 34 fős mezőnyben a férfiak és a nők együtt versenyeztek.

A nemrég véget ért tokiói olimpián 20 érmet - 6 aranyat, és 7-7 ezüstöt és bronzot - szereztek a magyarok, ezzel a világranglista 15. helyét foglalhattuk el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató