2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Homonnay: Magyarország még nem nőtt fel Európához

Ha felnőtt volna, nem Orbánnak hívnák a miniszterelnököt.

„Lehet sokan nem értesültek róla, de fontos tudni még a Fidesz országgyűlési képviselőinek is, hogy az Európai Unió nem azért jött létre, hogy Orbán Viktort, Orbán Ráhelt, A »The Golddigger of Hungary« verseny I. díjának nyertesét, Tiborcz Istvánt, Lölőt és további haverokat az európai adófizetők pénzéből milliárdos vállalkozókká tegyék.- írja a Homonnay nevű DK-s.

De hogy miért jött létre az EU, megint egy kis ingyen törióra.

Mi nem tudjuk, milyen a szeretteink után a romok alatt kétségbeesetten kutatni. Nem tudjuk, milyen a jegyrendszer, és nincs mit enni. Nem tudjuk, milyen, amikor azért, mert zsidónak, melegnek, romának születtél, megbélyegeznek - ja, bocs, ezt páran tudjuk.

Európa a második, a világtörténelem legvéresebb háborúja után romokban hevert, minden oldalon óriási volt a veszteség, és akkor az öröknek hitt ellenségek rájöttek arra, hogy sokkal jobb a béke mint a háború, sokkal jobb egymást megismerni, és megérteni, mint alapból, az előítéletekre építve gyűlölködni. (Ugye milyen jó lenne, ha erre a Fidesz is rájönne? De már nem fognak rájönni, mert annyit loptak, hogy böri nélkül nem úsznák meg, oda meg azért annyira nem akarnának bevonulni.)

A franciák és a németek - a két addigi ősellenség - nyújtott kezet először egymásnak, majd röviddel ezután a belgák, a hollandok, a luxemburgiak, és az olaszok is csatlakoztak hozzájuk, és létrehozták a Montánuniót.

Ha tovább érdekel, a google-ba beírod, hogy az Európai Unió története, és el fogsz jutni odáig, hogy Szent István álma teljesült, és Magyarország csatlakozott a világ legjobb klubjához.

Ez a klub soha nem egy kifizetőhely volt, nem egy pusztán gazdasági, hanem egy elvek és értékek mentén is szerveződő közösség.

Nagyon visszataszító itt, Olaszországban hallgatni a fideszes politikusokat, akik arról beszélnek, hogy majd akkor térjünk visssza a kilépésre, ha Magyarország nettó befizető lesz.

Még azelőtt, hogy Varga Mihály, pénzügyminiszter elmondta volna, hogy addig semmiképp nem szabad kilépni az EU-ból, amíg jön a pénz, már az olasz újságok arról írtak, hogy a magyarok majd akkor lépnek ki, ha majd fizetniük kell. Annyira kínos volt ezeket a cikkeket olvasgatni, és no lám, most a fideszes politikusok kórusban mondják vissza Varga Mihály szavait. Gyomorforgató elvtelenség ez.

Magyarország még nem nőtt fel Európához, mert ha felnőtt volna, nem Orbánnak hívnák a miniszterelnököt, és amíg Orbánnak hívják a miniszterelnököt, esélye sem lesz erre.

De várjuk ki a végét, mi lesz a homoszexuális lobbi, meg a gyíkemberek brüsszeli aknamunkájának az eredménye, és azt se feledjük, hogy Soros György már kijelölte az utódját.

A béke nekünk lehet nem jelent sokat, mert egész életünkben békében éltünk, nem tapasztaltuk meg, milyen, amikor megszólalnak a szirénák, amikor lebombázzák a otthonainkat, amikor temetni kell a gyerekeinket. Talán épp ezért vagyunk képesek elviselni Orbán Viktor állandóan harcba hívó, háborús retorikáját.

De ne feledjük, Európa 2000 éves történelmében nem volt még olyan 76 egymást követő év, amikor béke honolt volna a kontinensen mint az elmúlt 76 év. És ezt a békét az Európai Unió hozta el nekünk.

Békére lenne nekünk is szükségünk országon belül, hogy felemeljük ezt a kurva országot, ami közös hazánk, és soha többet ne legyen magyar magyarnak ellensége. Békére lenne szükségünk, hogy az országot vezető politikusok egy emberként álljanak ki, és mondják, a rasszizmus semmilyen formája nem megengedhető. De ez Orbánnal, aki egy évtizede háborúzik, meg kokikat jár adni Brüsszelbe, meg csatákat jár megvívni, szóval vele nem fog menni.

Bacione!”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató