2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Karácsony: Iványi Gábor Budapest díszpolgára

Kötelességünk kiállni mellette és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett.

„Iványi Gábor Budapest díszpolgára

Szerdán döntött a közgyűlés Iványi Gábor díszpolgárságáról. Kötelességünk kiállni mellette és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett, ezért vettem részt ma reggel a vasárnapi istentiszteleten a Megbékélés Házában.

Ez az ügy másról sem szól, csak Orbán Viktor személyes bosszújáról. Márpedig ha Orbán Viktor bosszújáról van szó, akkor a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam aljas eszközökkel próbálja meg ellehetetleníti azokat, akik a legnemesebb küldetésért dolgoznak: az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatásáért. Ők adnak hitet és reményt azoknak, akikről az Orbán-kormány lemondott. Iványi Gáborék mintegy ezer munkavállalóért és több ezer ember ellátásáért vállalnak felelősséget úgy, hogy a Fidesz több százmillió forintot von el a közösségi által üzemeltetett intézményektől, és a magyar állam a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága döntése alapján megítélt kártérítést sem hajlandó kifizetni.

Az Iványi Gábor elleni kormányzati hadjárat nem csupán a rászorulók, hanem minden tisztességesen gondolkodó ember elleni támadás. Ennek véget kell vetni. 2022 után jóvátételt fognak kapni azok az egyházi státuszukat vesztett, valódi egyházak, amelyek fontos munkával segítik a magyar társadalmat.”- írta Kamu Geri a Facebook-oldalán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató