2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Láng Zsolt: Budapest gazdátlan lett

Gőzerővel beindult a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték, a kampányoló főpolgármesternek már nyáron se nagyon volt ideje a fővárosra. Ez meg is látszik Budapest utcáin: a közlekedés katasztrofális, dugók mindenhol, a közterületek elhanyagoltak és szemetesek

- nyilatkozta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

A főpolgármester elkényelmesedett a járványidőszakban, Karácsony Gergelynek megtetszett, hogy a veszélyhelyzet alatt egy személyben dönthetett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy nappal a rendkívüli jogrend megszüntetése előtt, az utolsó pillanatot kihasználva a közgyűlés nélkül döntött számos fontos kérdésben, például a használt, klíma nélküli frankfurti villamosok beszerzéséről, hétmilliárd forintért - jelentette ki Láng Zsolt a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.



A kormánypárti politikus szerint

Karácsony Gergelynek nem Budapest a fontos, hanem a saját politikai ambíciói. Pedig lenne feladat bőven!

A miniszterelnöki ambíciók helyett a dugók megszüntetésével, a közterületek rendbetartásával, a köztisztaság rohamos romlásának megállításával, Budapest mindennapi ügyeivel kellene foglalkoznia. Erre tette le az esküjét, ezért kapja a fizetését - hangsúlyozta Láng Zsolt.



Mi szívesen élnénk javaslatokkal, folytatnánk szakmai vitákat, de a baloldal ezt láthatóan nem akarja. Csak a saját politikai harcaikkal vannak elfoglalva. Cinikusak és arrogánsak - mondta Láng Zsolt.

Azzal kapcsolatban, hogy a főváros használt, klíma nélküli villamosokat szerez be, Láng Zsolt elmondta: legutóbb Karácsony elődje, Demszky Gábor vett használt, klíma nélküli villamosokat. „Úgy látszik, ezeket szeretik, de azért a metróban fürdőlepedőben kampányoltak a klímáért. Azóta két forró nyár telt el, és a kampányígéret valóra váltása, a metrószerelvények azonnali klimatizálása még mindig sehol” - emelte ki.

Az interjúban Láng Zsolt felsorolta a gyanús közbeszerzéseket. Mint mondta, a mutyigyanús busztenderen Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes érintettsége merült fel; szintén felveti a mutyi gyanúját a dunai kishajótender. A Lánchíd felújítását a lezajlott közbeszerzésnél ötmilliárddal drágábban és csökkentett tartalommal kezdték el, a Blaha Lujza tér átépítése 1,1 milliárddal drágább, és kaotikus forgalmat generál, a reklámtenderrel is évi egymilliárd forintot bukik a főváros, közben pedig több mint kétszázmillió forint büntetést kaptak a szabálytalan közbeszerzések miatt. Az „átláthatóság” jegyében a BKK igazgatótanácsában helyet foglaló kollégája nem kapja meg az általa kért céges dokumentumokat - tette hozzá a politikus.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató