2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A „független” RTL Klub is asszisztál a moslék előválasztási cirkuszához

Miközben az RTL Klub továbbra is hangoztatja „objektivitását” és „függetlenségét” a nyilvánosságban, úgy tűnik, éppen az ellenkezőjét bizonyítja politikai szerepvállalásával, hiszen a kereskedelmi csatorna két baloldali miniszterelnök-jelölti vitát is közvetít – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

Hallgat az RTL Klub arról, miért nem tartják be azon ígéretüket, miszerint „nem politizált és nem politizál” a kereskedelmi csatorna, miközben két miniszterelnök-jelölti vitát is közvetítenek a baloldali aspiránsok között. Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke szerint ezzel nagy gesztust tett a televíziós csatorna a politikának, és így hatalmas lesz az érdeklődés a viták iránt. Nemrég a Gyurcsány Ferenc vezette összefogás pártjai közös közleményben azt írták: a három baloldali miniszterelnök-jelölti vita közül kettőt éppen a német tulajdonban lévő kereskedelmi csatorna közvetít majd.

A pártok ezúton is köszönik minden előválasztási vita megszervezésében részt vevő médiumnak, szervezetnek, egyesületnek, hogy ezeket az eseményeket megvalósítják, mert ezzel ők is segítik a Fidesz által kiüresített, lebutított közélet újratöltését

– áll a közlemény végén.

Az RTL a legnagyobb magyar televízió, a legszélesebb nézettséggel rendelkezik, és szerintem nagyon fontos gesztust tett – nem az ellenzék –, hanem a politika irányába, hogy ezt vállalta – mondta Horn Gábor a Klikk TV Mélyvízben című műsorában.

Hatalmas lesz az érdeklődés a miniszterelnök-jelölti vitákra, főleg, miután az RTL Klub is beszállt a buliba

– tette hozzá a Republikon Alapítvány elnöke.

Az RTL Klub politikai vállalása azért is tűnhet visszásnak, mivel a televíziós csatorna vezérigazgatója június 8-án azt nyilatkozta az Indexnek adott interjúban, hogy az RTL Magyarország nem politizál és nem is politizált.

Mi nem politizálunk. Biztos akad, aki ennek örül, mások szomorúak lehetnek miatta, de mi nem veszünk részt közéleti vitákban. Két dolgot csinálunk: tájékoztatunk és szórakoztatunk. Nem a mi feladatunk alakítani a politikát, viszont formálni szeretnénk a világot, hiszen mi is a társadalom része vagyunk

– mondta Vidus Gabriella a portálnak.

A Magyar Nemzet kérdésekkel fordult a kereskedelmi csatornához. Többek között azt akarták megtudni, miért vállalták el a közvetítést, egyértelműen jelezve politikai beállítottságukat, valamint minek tekinti a baloldali miniszterelnök-jelöltek vitájának közvetítését a kereskedelmi csatorna, ha nem politizálásnak? A lap kérdéseire nem érkezett válasz.

Forrás: PS, MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató