2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Megszólalt a belgák sztárja is a magyar-angol után

Romelu Lukaku, a Chelsea belga csatára szerint nem a magyar válogatott játékosainak kellene bűnhődniük a budapesti magyar-angol vb-selejtezőn történtek miatt.

Ahogy már beszámoltunk, Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

Ezt a kijelentését azután tette a Real Madrid játékosa, hogy a FIFA eljárást indított a magyar szövetség ellen az Anglia elleni vb-selejtezőn (0-4) történt nézőtéri inzultusok miatt. Brit lapinformációk szerint a zártkapus büntetés, a pontlevonás, sőt, a kizárás is felmerülhet lehetséges szankcióként.

Az ügy kapcsán megszólalt a Chelsea-hez a nyáron visszatért "belga" támadó, Romelu Lukaku is. A kongói származású csatársztár szerint is szigorú büntetéseket kell alkalmazni hasonló esetekben, de jelen helyzetben nem a magyar válogatott játékosait kellene szankcionálni.

– Már évek óta tart ez a dolog, sokat is beszélünk róla, és nem csak a rasszizmus merült már fel ilyen helyzetekben. 2021-et írunk, a csapatok többségénél külünböző származású és vallású emberek játszanak együtt. A FIFA-nak és az UEFA-nak kezelnie kell most már ez a problémát. Megvan nekem is a véleményem erről az egészről, de nem akarom, hogy emiatt aztán én kerüljek a célkeresztbe, úgyhogy inkább megtartom magamnak, amit gondolok.

De az biztos, hogy az UEFA-nak és a FIFA-nak is súlyos lépéseket kell tennie. Viszont nem gondolom, hogy emiatt a magyar válogatott játékosainak kellene bűnhődniük

– fogalmazott Lukaku a belga rtbf.be híre szerint.

Forrás: Csakfoci

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató