2021. október 25. - Bianka, Blanka
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon13°

A kaliforniai boltok gender-semleges polcokon helyezik el a játékokat a gyermekeknek

A szenátus elfogadott egy törvényjavaslatot, ami szerint az üzletekben a gyerekeknek szóló termékeket gender-semlegesen kellene elhelyezni.

Úgy tűnik nincs fontosabb dolga a kaliforniai törvényhozásnak, mint hogy arról fogadjon el törvényjavaslatot, hogy az üzletek gender-semlegesen helyezzék el a játékokat polcaikon – hívja fel rá a figyelmet a Not the Bee.

A törvényjavaslat szerint, – amit most elfogadott a szenátus, – az ötszáz főnél több embert foglalkoztató üzleteknek

kötelező lesz az egyes gyermek-termékek nem-semleges elhelyezése a boltok polcain.

A törvényjavaslat nem tiltja meg az áruházakban a hagyományos fiú- és lányszekciókat, de megköveteli a kereskedőktől, hogy legyen nemi szempontból semleges részleg is az üzletben, „észszerű választékkal” függetlenül attól, hogy az adott termékeket fiúknak vagy lányoknak szánták-e eredetileg. A törvényjavaslat egyébként csak a játékokra és kiegészítőkre (pl. kozmetikumok) vonatkozik, a ruhákra nem – írja a V4NA.

 

A törvényjavaslat beterjesztője az egyébként gyermektelen, homoszexuális Evan Low demokrata képviselő.

Melissa Melendez republikánus szenátor a törvényjavaslat ellen szavazott. Mint mondta, ő inkább azt javasolja, hogy “hagyjuk meg a szülőket szülőknek”.

Hozzátette, hogy a javaslat beterjesztőjével ellentétben neki öt gyermeke is van, és szerinte nagyon kényelmes a szülők számára, hogy az üzletekben nemek és korcsoportok szerint vannak elhelyezve az játékok és más termékek. Mint fogalmazott, „nem hiszem, hogy a szülőknek szüksége van arra, hogy a kormány közbelépjen, és megmondja nekik, hogyan vásároljanak gyermekeiknek.”

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató