2021. szeptember 22. - Móric
EUR : 352.89
USD : 300.74
Időjárás ikon14°10°

Felmérés: Dobrev Klárát tartják a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek az ellenzéki szavazók

A DK jelöltjét Karácsony Gergely, majd Jakab Péter követi a Pulzus felmérésére adott válaszok alapján.

Az ATV felkérésére a Pulzus közvéleménykutató intézet készített egy felmérést arról, hogy kit tartanak az ellenzéki szavazók a legalkalmasabb baloldali miniszterelnök-jelölt-jelöltnek. A kutatásban 1000, 18 év feletti magyar lakos vett részt.

Kiderült, hogy a legtöbb válaszadó, 36 százalék, nem tudja vagy nem akarja megmondani, hogy kit tart a legalkalmasabbnak. A jelölt-jelöltek közül a legtöbb válaszadó Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció jelöltjét támogatja. Utána Karácsony Gergely jön, majd Jakab Péter.

A kutatásban választható lehetőség volt még Pálinkás József, az Új Világ Néppárt jelöltje, mivel a felmérés készítése közben még nem lehetett tudni, hogy nem lett meg neki a megfelelő aláírás mennyiség.

A városok szerint Dobrev Klára, a községek szerint Dobrev és Jakab Péter a legalkalmasabb

A kutatásból kiderült az is, hogy a megyeszékhelyeken Dobrev Klára és Karácsony Gergely holtversenyben áll, mint a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt-jelölt, viszont a legtöbb városban élő szerint Dobrev Klára,

a községek lakói szerint pedig Dobrev és Jakab Péter a legalkalmasabb,

szintén holtversenyben.

Összehasonlítás az elmúlt négy hónappal

A Pulzus május-június-július-augusztusi felmérései alapján Dobrev Klára alkalmassága stagnál, a Momentumos Fekete-Győr Andrásé pedig három hónapnyi esés után ismét növekedett. Kiderült továbbá, hogy

Jakab Péter alkalmassága csökkenő tendenciát mutat,

ahogy Karácsony Gergelyé is, Márki-Zay Péteré és Pálinkás Józsefé pedig szintén stagnált.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató