2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kiakadt a moslék, mert a Fővárosi Önkormányzat közpénzből segíti Kamu Geri előválasztási kampányát

Vita alakult ki az ellenzéki pártok között Karácsonyék kampányáról.

Éles vita alakult ki az előválasztást koordináló Országos Előválasztási Bizottság legutóbbi ülésén a Fővárosi Önkormányzat tájékoztató kampányáról – számolt be az atv.hu. A lap azt írja: határozat végül azért nem született, mert a hat ellenzéki pártból csak három szerint jelenthet a tájékoztató kampány közpénzből finanszírozott beavatkozást az előválasztási folyamatba. A kampányt, amely az elmúlt időszak budapesti fejlesztéseiről szól, több párt úgy értékelte, hogy

a Fővárosi Önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely előválasztási kampányát.

Már elindult a telefonos kampány

A telefonos kampányban Karácsony Gergely hangján tájékoztatják a budapestieket az elmúlt időszak fővárosi történéseiről. A vitában a főpolgármestert támogató pártok azzal érveltek, hogy az önkormányzat a városvezetéssel szembeni, szerintük lejárató fideszes kampányra válaszul kezdte el a tájékoztató kampányt, amellyel az elmúlt közel két év szerintük elért eredményeiről informálnák a budapestieket. Ezt azonban a DK, a Jobbik és a Momentum OEVB-delegáltjai úgy értékelték, hogy

a közpénzből finanszírozott tájékoztató kampány beavatkozást jelenthet az előválasztási folyamatba,

ezért ez a három párt azt javasolta, hogy az OEVB kérjen tájékoztatást a főváros vezetésétől a kampányról, ám az MSZP, a Párbeszéd és az LMP delegáltjai ezt nem támogatták.

Amíg Molnár Zsolt MSZP-pártigazgató a vita tényét megerősítette a lapnak, Szabó Gábor jobbikos delegált az ellenzéki pártok között született megállapodásra hivatkozva nem nyilatkozott az ügyről.

Az atv.hu egyes forrásai szerint az ülésen az MSZP kifogásolta, hogy a DK szerintük a többi miniszterelnökjelöltet lejárató Facebook-hirdetést tett közzé, ám ez utóbbi értesülést egy másik informátor cáfolta.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató