2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsony Gergelynek leesett a népszerűsége

Sokat romlott Karácsony Gergely megítélése – írta a keddi Magyar Nemzet a Real-PR 93 országos repre­zentatív kutatásának eredményére hivatkozva.

Úgy vélekedtek, hogy ennek oka a főpolgármester gyenge városvezetői tevékenysége. Karácsony Gergely a budapestiek és a kormánykritikusok körében is sokkal népszerűtlenebbé vált. Bő két hónapja még a teljes felnőtt népesség 31 százaléka volt elégedett a főpolgármester tevékenységével, mára azonban húsz százalékra csökkent ez az arány.

A nyári hónapokban nap mint nap megtapasztalhatták a fővárosban közlekedők Karácsony Gergely városvezetői munkájának negatív hatásait: a folyamatos közlekedési dugókat, valamint a jelentősen megnövekedett utazási időtartamokat. Emellett a közterületi szemétgyűjtők harmadának takarékossági céllal való leszerelése sem javította a város köztisztasági helyzetét – írta a Magyar Nemzet.

Vagyis elsősorban gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége, ráadásul a politikus a miniszterelnök-jelölti kampányában sem tudott az elmúlt három hónapban világos jövőképet felvázolni a választás utáni időkre – értékeltek. A Real-PR 93 szerint ezek alapján nem meglepő, hogy Karácsony Gergely munkájának átlagos megítélése 11 százalékponttal romlott június óta. A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében nyolc százalékpontos visszaesés látszik, jelenleg csupán 34 százalék elégedett a városvezetővel.

A vidéki lakosságot tekintve ennél is jelentősebb a zuhanás: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalék elégedett Karácsony Gergellyel. A Real-PR 93 kutatásából az is kiderül, hogy minden lakossági csoportot figyelembe véve a kormányfő kritikusainak köré­ben történt a legnagyobb visszaesés. Míg korábban 56 százalékuk volt elégedett a főpolgármester munkájával, ez ma már csupán 34 százalékukról mondható el. A zuhanás az átlagos visszaesésnél is jelentősebb, miközben a kormányfőpártiak körében csak hibahatáron belüli csökkenés látható – olvasható a Magyar Nemzetben.

Forrás: PS, MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató