2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Eldőlt: megépül a pécsi stadion

Eldőlt, hogy megépül, és az is, hogy hol lesz a Pécsi MFC új stadionja.

A létesítmény 24 milliárd forintba kerül, és egy az egyben a kispesti Bozsik stadion mása lesz. Arról is döntöttek, hogy az új stadionnak önfenntartónak kell lennie.



Pécs peremén épül fel az új stadion, amely 8500 néző befogadására lesz képes. A tervezés nem lesz bonyolult, hiszen a Bozsik stadion mását szeretnék egy az egyben felépíteni. A cél az, hogy a létesítmény önfenntartó legyen.

Máté János igazgató PSN Zrt szerint a fenntarthatóság érdekében a jelenlegi Bozsik stadionhoz képest a bérbeadható hasznosítható területek nagyságát növelni kell és az egész területet úgy kell tervezni, hogy minél inkább gazdaságosan működtethető legyen a létesítmény.

A PMFC jelenleg a másodosztályban játszik. A tervek szerint az első kapavágásokat már ősszel meg lehet kezdeni, így az új stadiont egyszerre lehetne átadni a közelben épülő Idősebb dárdai Pál fociakadémiával együtt.

A területet ahol a stadion megépülne, még meg kell hogy vásárolja az önkormányzat, hisz ez még a magánkézben van. Utána látványterveket át kell hogy majd nyújtsa ezzel együtt az államnak, hogy a közbeszerzés kiírható legyen. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató