2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Volner: Jakab testőrei egyszerűen túlpörögték a dolgot, nem volt joguk ehhez

Volner Jánost kerestük meg, hogy mondja el a véleményét portálunknak a legújabb Jakab-botrányról.

Mint ismert, az elgyurcsányosodott Jobbik elnökének a testőrei egy utcafórum közben letepertek egy arra sétáló férfit. A jobbikos verőlegények fojtófogással vitték a földre a kutyáját sétáltató járókelőt.

Volner János, aki ex-rendőrként is dolgozott korábban elmondta a véleményét az incidensről:

A felvételen látottak felvetik a a garázdaság bűncselekményének alapos gyanúját, hiszen kirívóan közösségellenes magatartással léptek fel Jakab testőrei ezzel az emberrel szemben. Semmi nem indokolta a férfival szemben a fizikai erőszakot. Tekintettel arra, hogy az elkövetők több mint hárman voltak - a Büntető Törvénykönyv tényállása szerint - a csoportos elkövetés minősített esete is megáll. Semmi nem indokolta a hátsó pusztakezes fojtást, amit a rendvédelmi szervek az ellenállás leküzdésére, megtörésére szokták alkalmazni annak érdekében, hogy pl. valakit meg tudjanak bilincselni. A felvételen semmit nem látunk, ami ezt indokolta volna. 

Nekem az az érzésem, hogy Jakab Péternek a testőrei nem képzett és idegileg is gyenge lábakon álló emberek, akik egyszerűen túlpörögték ezt a dolgot. Nem volt joguk ilyen módon fellépni!

Mást lett volna, ha Jakab Pétert fizikai támadás éri, ha esetleg ez az ember megtámadja, de látható a videón, - amikor az erőszak történt ezzel az emberrel szemben -  a közelében nem volt ennek az embernek, így mindenképpen indokolatlanul léptek fel ezzel a férfival szemben.

- mondta a Volner Párt elnöke.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató