2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Joe Biden minden szövetségi dolgozót oltásra kötelez

Nem lehet folyamatos teszteléssel helyettesíteni a vakcinát. Az elnök reméli, a program példát mutat az ország nagyvállalatainak.

Minden szövetségi dolgozónak kötelező lesz felvennie a koronavírus elleni oltást Amerikában – tudta meg a CNN. Joe Biden még csütörtökön bejelenti, hogy szigorítja az egészségügyi szabályokat a szövetségi közigazgatásban, és rendszeres teszteléssel sem lehet majd megkerülni a vakcina felvételét.

A szabályozást nemcsak a kormányzat dolgozóira, de minden kormányzati szervvel együttműködő szervezetre kiterjesztik. A többek között a védelmi minisztériumra is érvényes szabály hozzávetőleg 2,5 millió embert érinthet.

Joe Biden mostani döntése tovább szigorít az eddigi szabályozáson, ahol eddig szigorú teszteléssel ki lehetett bekkelni az oltást. A Fehér Ház reméli, hogy a program példaként szolgál az ország többi részén a nagyobb cégeknek.

Az elnök várhatóan azt is bejelenti, hogy kiterjesztik az ingyenes tesztelést az országban, mert így lehet a legbiztosabban újranyitni az iskolákat és a vállalkozásokat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató