2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

„A kutyámat is rugdosták” – nyilatkozta a Jobbik rendezvényén megtámadott férfi

A megtámadott volt jobbikos férfi szerint az robbantotta ki az incidenst, hogy az egyik rendező ráült a Trianon-emlékműre.

„Igen, engem vertek meg Jakab emberei. Mindennap erre sétáltatom a kutyámat, aznap itt volt a Jobbik elnöke” – idézi a férfit az Index, akit Jakab Péter testőrei fojtófogással tepertek le a Jobbik-elnök hajdúhadházi lakossági fóruma mellett. 

A Jobbik elnökének verziója szerint az történt, hogy a „fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni”, a fórumon zaklatta a résztvevőket, ezért lendült akcióba a biztonsági szolgálat. 

Egy Trianon-emlékmű miatt törhetett ki a balhé

A magát Rubi Gergelyként azonosító sértett elmondása szerint egykor ő is Jobbik-tag volt, és éppen arra sétáltatta a kutyáját, ahol a fórumot tartották. Nem messze Jakab Péter rendezvényétől régi jobbikosok álldogáltak, Rubi Gergely pedig velük beszélgetett.

Ekkor látták meg, hogy a fórum egyik rendezője ráül az általuk emelt Trianon-emlékműre.

„Rászóltunk, de még a lábát is feltette” – emlékezik vissza az erőszak előtti pillanatokra. Ezután robbant ki a balhé a sértett szerint, akit Jakab Péter provokátornak minősített. 

„Odasietett pár zűrös arc, fenyegetőztek, szemből egyikük lökdösni kezdett, ütött is felém, próbáltam védekezni, ütöttem én is. Hátrálás közben hátulról valaki elkapta a nyakam, fojtogatni kezdett. Rúgtam, kapálóztam, egyik kezemben a kutya póráza, a másikkal a nyakamat igyekeztem kiszabadítani, mert nem kaptam levegőt. Ekkor végre a földre dobott a hátsó támadó, közben a kutyámat is rugdosták” – mesélte a sértett, akit később garázdaság gyanújával állított elő a rendőrség.

Volner János is elmondta a véleményét a támadásról:

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató