2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Moslék: 775 településen lehet személyes voksolni

A kilenc napon át ugyanott, jellemzően 8 és 18 óra között nyitva tartó szavazó helyszínek az úgynevezett fix sátrak, ezenkívül lesznek még mozgósátrak is.

Az előválasztáson résztvevő hat párt közös közleményben tudatta, hogy nyilvánosak az előválasztási sátorhelyszínek és nyitvatartások. Azt írják, hogy az előválasztás lebonyolításáért felelős Országos Előválasztási Bizottság hónapokon át tartó előkészítés és egyeztetések után véglegesítette az előválasztási szavazóhelyeket és nyitvatartásukat. Az Országos Előválasztási Iroda mind a 106 választókerület sátorhelyszíneit nyilvánosan hozzáférhetővé tette az előválasztás hivatalos honlapján.

Az előválasztáson kétféle sátortípust fognak az ellenzéki pártok működtetni.

A kilenc napon át ugyanott, jellemzően 8 és 18 óra között nyitva tartó szavazó helyszínek az úgynevezett fix sátrak. Ezek jellemzően a választókerület legnagyobb településeinek legforgalmasabb pontjain fognak állni. A fix sátrakon felül, választókerületenként változó mennyiségben mozgó sátrak is körbejárják majd a körzeteket.

A mozgó sátrak nyitvatartása változó, általában kisebb településeken, vagy időszakosan nagyobb gyalogos forgalmú helyeken (pl. piacok) fordulnak meg.

775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni. A sátorhelyszíneket az OEVB gazdaság- és népességföldrajzi mutatók alapján jelölte ki, melyet az ellenzéki pártok és politikusok beágyazottsága is befolyásolt. A sátrakban versengő jelöltek aktivistái, illetve civil szavazóbiztosok segítik a választókat és felügyelik a választás tisztaságát. A nyilvánosságra hozott sátorhelyszínek esetében a járványhelyzetre és a nem várt eseményekre tekintettel az OEVB fenntartja a változtatás jogát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató