2021. október 28. - Simon, Szimonetta
EUR : 365.36
USD : 314.75
Időjárás ikon13°

A keresztény közösség Budapesten megmutatta valódi arcát Marini érsek szerint

A keresztény közösség a budapesti Hősök terén, Ferenc pápa jelenlétének is köszönhetően megmutatta valódi arcát, a befogadást és a nyíltságot

– mondta Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok pápai bizottságának elnöke a kongresszust lezáró szentmise végén vasárnap.

Piero Marini úgy fogalmazott: mindnyájan eljöttünk ide, az oltár köré, különböző kultúráinkkal és hagyományainkkal (.), hogy megújítsuk a hit és a testvéri közösség egyszerű és erős gesztusát. Ma valósággá lesz a nyitott kapu egyházának álma, amelyről Ferenc pápa az Evangelii Gaudium kezdetű apostoli buzdításában írt.

 A hívek, miután magukhoz vették az élet kenyerét, visszatérnek otthonaikba, iskoláikba, hivatalaikba, hogy másokat gyógyítsanak, felemeljenek és segítsenek, a béke szavaival és a kiengesztelődés tetteivel forduljanak embertársaikhoz – mondta.

Isten szent lelke ma ismét bátorságot csepegtet belénk, hogy Jézus módjára odaálljunk a világ elé.

Ő megmutatta az utolsó vacsorán, hogy nem uralkodnunk kell, hanem szolgálnunk, nem a világ nagyjaihoz tartozunk, hanem az Isten országa kicsiny fiaihoz, nem vagyunk a dolgok urai, csak zarándokok – hangoztatta Piero Marini.

Az üdvösség, amely az eucharisztiából fakad, ezáltal eucharisztikus kultúrává válik, amely képes arra indítani a jóakaratú férfiakat és nőket, hogy lépjenek oda a szegényekhez, dolgozzanak a békéért, őrizzék és gondozzák a teremtett világot, legyenek nagylelkűek az ökumenikus párbeszédben és osztozzanak a nehézségekben.

Vasárnapról vasárnapra ugyanis arra kapunk hívást, hogy vegyük magunkhoz a teljes Krisztust a szentségben, a szeretetben és a küldetésben – fogalmazott.

Piero Marini végül reményét fejezte ki, hogy az Európa szívének közepén ünnepelt statio orbisból élő víz fakad, amely képes meggyógyítani a keresztény közösségeket szerte a világon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató