2021. október 27. - Szabina
EUR : 365.36
USD : 314.75
Időjárás ikon13°

Alázzák a kommentelők a The New York Timest, amely azt írta, Ferenc pápa Romániában járt Budapest helyett

Azt megszoktuk, hogy Budapestet a külföldi tudósításokban rendszeresen összetévesztik Bukaresttel. A New York Times most egyenesen az országot tévesztette el, nem is csak a fővárost, azt írták, Romániában töltött tegnap hét órát Ferenc pápa.

A New York Times közben észrevette a hibát, és korrigáltak, a Facebook posztjuk szövegébe bele is írták, hogy a poszt korábbi verziójában rosszul szerepelt, hogy melyik országban járt a pápa. Magyarországon járt, nem Romániában.

Persze rengeteg magyar olvasó is észrevette a bakit, a New York Timesnek vélhetően sosem volt annyi magyar kommentelője, mint most. Legtöbbjük angolul szólt hozzá, hogy ők is megértsék. Némi gúny és irónia is megjelenik a kommentek között, valaki azt írta - angol nyelven a New York Times római irodavezetőjének, Jason Horovitznek:

"Gratulálok Jason Horowitz úr! Újságírói munkájának kiemelkedő minőségét csak földrajzi tudásának tudományos szintje haladja meg."

És persze volt, aki megpróbálta ezredjére is elmagyarázni, hogy mi, minek a fővárosa, Bukarest Romániáé, Budapest meg Magyarországé.

Sőt, román kommentelők is figyelmeztették a New York Timest, hogy ne keverjék már álandóan a két országot.

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató