2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Sikkasztó Katka és Berg ügynök esküvője akár 12 millióba is kerülhetett

Miközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálódik Cseh Katalin közpénzbotránya miatt, a Momentum üdvöskéje fényűző életet él. A balliberális párt EP képviselője idén augusztusban kelt egybe párttársával, Berg Dániel II. kerületi alpolgármesterrel. A Bennfentes.net videója szerint az eseményre legalább tizenkétmilliót költöttek. Annyit azért jegyezzünk meg, a fényes esemény helyszíne – hogy hogy nem – a II. kerület közepén fekszik. Aztán meg a Momentum és baráti köre nem a mélyszegénységből jön – úgyhogy egy komolyan megszervezett menyasszonytánc bőségesen behozhatta a kiadásokat. 

A lakodalom hírét ők maguk harangozták be a Kiskegyed nevű bulvárlapban. A Bennfentes.net szerint az eseményt a 140 fő befogadására képes budapesti Haris parkban tartották. Ez a hely a II. kerületben található, ahol az ifjú férj, Berg alpolgármester Fekete-Győr színeiben.

A lokálban a terembérlet a lap szerint 2,8 millió forintba kerül egy estére. A dekoráció még körülbelül 300-500 ezer forintba, míg a köszöntőitalok, falatkák, vacsora és italcsomagok egy vendégre több, mint 42 ezer forintba kerültek áfamentesen, amely száz főre számolva közel 4,5 millió forint lehetett.



KÉT KÉZZEL SZÓRTÁK A PÉNZT

A vőlegény öltönye – ha nem külföldi tervezővel varratta – körülbelül 350 ezer forintból jöhetett ki – mondták a videóban, míg a menyasszonyi ruha, ha valódi csipkékből készült, akkor akár 15-20 ezer forint/méter anyagárba kerülhetett – részletezték. A politikusok által posztolt esküvői Facebook-fotón nem látható Cseh Katalin ruhájának hossza, így annak árát pontosan nem tudták megbecsülni. Az esküvői tortára 100-150 ezret, sminkesre, fodrászra további harminc-, gyűrűre négyszázezer, zenekarra pedig háromszázezer forintot saccoltak a videóban, annak ellenére, hogy ennek összege akár milliós nagyságrendű is lehetett.

A portál szerint ezek alapján körülbelül 8-12 millió forint között költött a pár az álomesküvőre. Ugyan az esküvői árak az utóbbi időszakban emelkedtek Magyarországon, hiszen az Orbán-kormány családpolitikájának is köszönhetően negyvenéves csúcson van a házasságkötések száma, amiben a járvány sem okozott visszaesést. Az esküvőszervezéssel foglalkozó oldalak alapján egy kisebb, 30-40 fős esküvő nagyjából hétszázezer forint körüli összegből kivitelezhető, míg a nagyobb, 100-120 fős rendezvény költsége átlagosan 3-4 millió forint körül mozog. Jól érzékelhető, hogy a momentumos politikus-házaspár az átlag négyszeresét költhette lagzijára.

A Momentum EP-képviselőjéhez és családjához köthető cégek uniós pályázatokon 4,8 milliárd forintot nyertek el. A céghálóról egyre több részlet derül ki, úgy tűnik jó pár fiktív telephelyen egyáltalán nem végeztek munkát, csak a támogatást vették fel.

Forrás: Bennfentes.net, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató