2021. október 27. - Szabina
EUR : 365.36
USD : 314.75
Időjárás ikon13°

Vona: Mindenki veszített a miniszterelnök-jelölti vitán

A Jobbik korábbi elnöke szerint valami miatt minden jelölt veszített.

Vona szerint Dobrev Klára azért veszített, mert „a múlt hangja szólt belőle”. „Pont az, amivel a kormányoldalon vádolják. A gesztusai ráadásul kísértetiesen idézték meg Gyurcsány Ferencet, de amíg a férje képes laza és fiatalos is lenni, belőle ez teljesen hiányzott. A gondoskodó tyúkanyó stílussal nehéz lesz megszólítani az új generációt. Dobrev a közelmúltban talán túl sokat standolt nyugdíjasokkal. Tegnapelőtt ő volt múlt” – vélekedett.

Fekete-Győr Andrást azért tartja vesztesnek, mert szerinte „tisztán látszott rajta, hogy nem is akar (még) miniszterelnök lenni”. „Neki a részvétel volt a fontos, és hogy a saját liberális és generációs célközönségét ,,körbekommunikálja”. A partizános csorbát akarta kiköszörülni, de ami neki elég volt, a választóknak kevés lehet. Tegnapelőtt ő volt az esélytelen” – fogalmazott Vona.

Jakab Péter szerinte azért veszített, mert nem tudott megújulni. „Azt már mindenki tudta, hogy ő a legkeményebb, sokan arra voltak kíváncsiak, szakmailag is alkalmas-e. Bár többször is igyekezett bizonyítani a felkészültségét, de a szakpolitikában jól láthatóan nem érezte otthon magát és ebben el is maradt a többiektől. A zseniális és bátor szónoklat itt már kevés. Tegnapelőtt ő volt a lufi” – írta.

Vona szerint Karácsony Gergely az „erőtlenség” volt. Azért tartja vesztesnek, mert „nem tudta kezelni az esélyesek terhét”. „A többség biztos befutónak tartja, a baloldali holdudvar szinte egyként sorakozott föl mögé, mégsem tudott annyira meggyőző és erős lenni, mint amilyen pozícióból indult. Simán feljöttek rá a többiek. Neki volt a legtöbb veszíteni valója, és ez be is következett: kisebb lett az előny, mint előtte volt” – vélekedett.

Végül pedig Márki-Zay Pétert a „nagyzolónak” nevezte. Szerinte a polgármester azért veszített, mert „a saját brandje és karaktere építésében többször túlment a szükségesen”. „Persze nagyon érzékeny a határ a magabiztosság és a dicsekvés között, de az önfényezés soha sem szimpatikus. Miközben a hódmezővásárhelyi polgármester hitelesen építette eddig az alázatos államférfi imázsát, itt most előkúszott az öltöny alól az ego” – magyarázta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató