2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Kamu Geri a Corvinusra kenné a jogszerűtlen kinevezési botrányát

Karácsony Gergely nem vitatja, hogy nyelvvizsga hiányában szabálytalanul dolgozott a Corvinuson, de továbbra is az egyetemre hárítja a felelősséget.

A Mediaworks Hírcentruma kedden szentendrei fórumán kérdezte a politikust. Szerinte semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mert csak nettó százezer forintot keresett. Állítása szerint egyetemi oktatóként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként. Ám Karácsony arról hallgatott, hogy csak 2004 és 2008 között volt tanársegéd, utána négy évig már adjunktusként tanított, minden bizonnyal magasabb bérért – írta meg a Magyar Nemzet.

Az adjunktusi kritériumoknak Karácsony még annyira sem felelt meg, mint a tanársegédi feltételeknek, ugyanis többek között nem tudott idegen nyelven előadni. A főpolgármester most úgy magyarázkodik, hogy más jogviszonyban szabályosan taníthatott volna a Corvinuson, de „az egyetem elszúrta”. 

Arra a kérdésre, hogy azért kivételeztek vele, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tanácsadója volt, csak annyit mondott:

Hagyjuk már ezt a hülyeséget!

Egy nappal korábban Karácsony szintén a Corvinus Egyetemre mutogatott a kialakult botrányban. Akkor a főpolgármester úgy fogalmazott: „ő csupán végezte a munkáját”.

Mint ismeretes a Magyar Nemzet számolt be arról a hétvégén, hogy lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, ami megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

Forrás: MNO, Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató