2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Jobbik alapítója szerint a Gyurcsányt szolgáló Jakab elárulta és megcsúfolta a 2006-os magyar ellenállást

Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik árulási folyamatának betetőzését látja abban, hogy a párt szövetségbe forrt azokkal, akik azt a kegyetlen, magyarellenes rendszert működtették.

Novák Előd, a párt alapítója a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. Hangsúlyozta: a Jobbik a 2006-os események nyomán megerősödött nemzeti radikális ellenállásnak köszönheti parlamentbe jutását, most mégis a rendőrterror legfőbb irányítója, Gyurcsány Ferenc vezeti az elvtelen balliberális szivárványkoalíciót, amelynek a párt is részese.

„Jakab láthatóan arra számít, hogy remélt kormányra kerülésüket az emberek csalódása, utcai tüntetések követik majd, s a jelek szerint a rendőri vezetők cseréjével arra készül, hogy ismét vérbe fojthassák a magunkfajtákat”

– vélekedett Novák Előd.

Az árulási folyamat betetőzése

A Magyar Nemzet megszólaltatta Gaudi-Nagy Tamást is, aki szerint Jakab Péter nyilatkozata mind tartalmában, mind nyelvezetében annak bizonyítéka, hogy

teljes mértékben elárulta a 2006. őszi nemzeti ellenállás Gyurcsány-kormány ellenében képviselt törekvéseit.

Hozzátette: a Jakab-féle Jobbik árulási folyamatának betetőzését látja abban, hogy a párt szövetségbe forrt azokkal, akik ezt a kegyetlen, emberi jogokat sárba tipró és magyarellenes rendszert működtették.

A lap felidézte, hogy a miniszterelnök-jelölti vitában Jakab Péter azt mondta: egy kormányváltás esetén az első héten minden olyan törvényt és jogszabályt hatályon kívül kell helyezni, ami lehetővé tette a pártállam kiépítését, a pártállam vezetőit pedig meneszteni kell.

„A felső vezetésben teljes sorcserét kell végrehajtani, beleértve a rendőri vezetőket is” – idézte a pártelnököt. A Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy Jakab miért menesztené a rendőrség jelenlegi vezetését, illetve kiket találna alkalmasnak helyettük, a Jobbik sajtóosztálya azt közölte, hogy a jelenlegi elnyomó rendszer leghűségesebb kiszolgálóival és támaszaival nem kívánnak majd együtt dolgozni, az állomány megkérdőjelezhetetlen felkészültségű és tisztességű szakembereinek munkájára viszont számítanak.



„Itt nem lesznek rendbontások”

A pártelnök „ribilliós” kiszólásáról pedig meglehetősen zavarosan úgy fogalmaztak, hogy egy kormányváltás esetén „itt nem lesznek a 2006-os események idején tapasztalható rendőri túlkapások, nem lesznek rendbontások, biztonságos és békés lesz az átmenet. Az emberek ugyanis nem kérnek már a ribillióból - nyugodt kormányváltást szeretnének. Orbánékat leszámítva mindenki ebben érdekelt”.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató