2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Varga Judit: próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskolákba és óvodákba

A szerződések és az Alapjogi Charta alapján sem írhatja elő az Európai Unió vagy bármely egyéb testület, hogy a magyar szülők Magyarországon miként neveljék a gyermekeiket. Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba–írta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebookon. Varga Judit felidézte, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása után az Európai Bizottság július 15-én hivatalos felszólítást küldött Magyarország kormányának, ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva hazánkkal szemben.

Hozzátette, hogy a Thierry Breton uniós biztosnak szerdán, határidőre megküldött válaszlevélben részletesen kifejtette a magyar kormány álláspontját a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi és szakmai tévedésekről. Kiemelte, Magyarország meg fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.

Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak, kizárólag pedagógus jelentétében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató