2021. október 22. - Előd
EUR : 361.65
USD : 310.64
Időjárás ikon14°10°

Vona Gabi polgárháborútól tart

A nemzeti oldal legnagyobb árulójának, Vona Gábornak rossz érzései vannak a feles alkotmányozással kapcsolatban, szerinte egy ilyen döntésnek akár polgárháborús helyzet is lehet az eredménye. A Jobbik bukott elnöke arról is beszélt, fog-e szavazni az előválasztáson.Bár Dobrev Klára tűnt a vitán a legtapasztaltabbnak, viszont nem tudta levetkőzni a múltat, Gyurcsány Ferenchez való kötődését – vallott benyomásairól Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke az Egyenes beszédben.

Jakab Péter a legjobb szónok Vona szerint – az ő pozitív serpenyőjében az van, hogy a keménymag megy el választani. Viszont hiányzik a szakértelem, ezen a területen a kompetenciáját nem mutatta meg a vitán.

Az előválasztásnak a legizgalmasabb, bár morálisan megkérdőjelezhető része volt a DK-Jobbik paktum – mondta Vona. Ezzel kapcsolatban a személyes véleménye az, hogy ő Gyurcsány Ferenccel szemben lett a Jobbik elnöke, ezen nem tud túllépni. Szerinte ez olyan, mintha 10 év múlva a Momentumot arról győzködné, hogy fogjon össze Orbán Viktorral.

Karácsony Gergely nem tudta a stabil pozícióját biztosítani a vitán, viszont a második fordulóban azt gondolja, hogy Karácsonynak van a legtöbb tartaléka – jegyezte meg a volt pártelnök.

Abban az esetben, ha Jakab Péter harmadik helyen fut be, Vona elképzelhetőnek tartja, hogy visszalép a Jobbik elnöke.

A feles alkotmányozás kapcsán megjegyezte, hogy nagyon rossz érzései vannak:

egy olyan szellemet szabadítanának ki a palackból, aminek nem látni a végét. Egy ilyen döntés akár egy forró polgárháborúvá is tud fajulni, ez aggodalommal tölti el.


Arra a kérdésre, hogy az előválasztáson fog-e szavazni, azt mondta, még nem döntötte el, de 2022-ben mindenképpen a változásra adja le a voksát. ​

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató