2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

„Bele lehet majd tenni a gyümölcsöt” – FeGyőr kormányváltáskát osztogat az egyetemek előtt

„Ha a miniszterelnök-jelölti vita alapján döntenénk el, hogy ki nyer, akkor én nyernék” – jelentette ki a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely után Fekete-Győr András egy napját is végigkísérte a Telex. Míg a főpolgármester utcafórumain döntő többségében idős emberek jelentek meg, a Momentum miniszterelnök-jelöltje inkább fiatalok társaságában kampányolt.

„Ha a miniszterelnök-jelölti vita alapján döntenénk el, hogy ki nyer, akkor én nyernék”

– jelentette ki rögtön az elején Fekete-Győr, aki „kormányváltáskát” is osztogatott az egyik standnál. Bár Fekete-Győr elmondása szerint a táskát „viszik, mint a cukrot”, az egyik megkérdezett fiatal szerint még egy ennél kevésbé feszültebb helyzetben sem lenne szerencsés ilyen nyíltan kimutatni a politikai szimpátiát.

A Momentum elnöke az esetleges visszalépésről azt mondta: ez nem is volt soha kérdés! (Ennek kicsit ellentmond a júniusban, háttárinformációk alapján megírt saját cikkünk.)

Hozzátette: szeretne ott lenni a második fordulóban, és megmutatni magát egy harmadik vitán is.

A videó nem szűkölködk furcsa jelenetekben: az egyik az, amikor Fekete-Győr egy „másik oldalon” álló fiatalembert próbál győzködni az előválasztáson való részvételről, máskor pedig egy Márki-Zay-szimpatizáns szavazó megjegyzi, hogy ha nem a hódmezővásárhelyi polgármester, akkor a Mi Hazánk lenne  nála a befutó.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató