2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Felbomlott az ellenzéki összefogás Tatabányán

A polgármester új frakciót hoz létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával.

Közösségi oldalán jelentette be Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere, hogy pénteken „Balogh Ferenc, Lusztig Péter és Renczes Dávid képviselőtársaimmal

kilépünk az Összefogás Tatabányáért frakcióból és új frakciót hozunk létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával”.

A polgármester arról ír, hogy „egyre fokozódó aggodalommal” figyelték a frakcióban maradó képviselők viselkedését. Szücsné bejegyzésében Fekete Miklóst (MSZP), Nagy Bélát (független, MSZP-jelölt) valamint Hoffer Dávidot (DK, majd független) említette név szerint.

Feszültségek a DK-n belül

A polgármester szerint a fenti képviselők „a Fidesz-KDNP frakció érdekeit támogatták”. Hoffer Dávid – akinek esetéről korábbanmi is beszámoltunk – ezzel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, a városvezetés „gombnyomkodó automataként” számít csak rá. Hoffer végül kilépett a DK-ból, elmondása szerint ugyanis „vállalhatatlanná vált a közös munka”. A tatabányai képviselő beszélt Varju Lászlóval, a párt alelnökével is. Hoffer jelezte Varjunak, hogy Szücsné vezetése alatt a „város működőképessége van kockán”.

Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?”

– felelte erre Hoffer elmondása szerint a DK alelnöke.

Hoffer közleménye miatt Szücsné rágalmazás miatt feljelentést tett. „Úgy tűnik, a Fidesz hálója erősebb volt, mint gondoltuk, és egy fiatal, tapasztalatlan képviselő is fennakadt rajta” – kommentálta az esetet a polgármester.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató