2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Jó a műsor: Maki-Zay nekiment Jákobnak is

Márki-Zay Péter szerint azért mérte a Jobbik-közeli Iránytű Intézet Lázár János előnyét a csongrádi választókerületben, mert ő jobban áll az előválasztáson, mint Jakab Péter.

Márki-Zay Péter volt az ATV Start vendége. A hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, arra számít, hogy bekerül a második fordulóba a szombaton induló ellenzéki előválasztáson.

A műsor legérdekesebb része az volt, amikor a riporter az Iránytű Intézet legfrissebb felmérésére reagáltatta Márki-Zayt, miszerint az ellenzéki politikus a hódmezővásárhelyi választókerületben jelenleg igencsak le van maradva Lázár Jánostól. Mint a műsorvezető elmondta, a kutatás szerint az egykori kancelláriaminiszter 51-37 százalékos arányban vezet Márki-Zay előtt, ugyanez a biztos szavazóknál 56-41 – szintén Lázár javára.

Az Iránytű Intézet a Jobbik kutatóintézete. Én ebből egy biztos jelet látok: azt, hogy most már a Jobbik szerint is jobban állok, mint Jakab Péter az előválasztáson, ezért is kezdtek el támadni. Ebben a körzetben a Jobbik engem választott, ezért is rendkívül furcsa most ez. Azt is el kell mondani, hogy szemben például Jakab Péterrel, – aki nagyon sok közvélemény-kutatást nyert már, de választást még nem  – én még közvélemény-kutatást még nem nyertem, két választást, ahol elindultam, azonban igen” – válaszolta Márki-Zay.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató