2021. október 26. - Dömötör
EUR : 364.46
USD : 312.84
Időjárás ikon12°

A virginiai egyetem oktatója bocsánatot kért a hallgatóktól, amiért fehér

„Naponta dolgozom és dolgozni fogok azon, hogy antirasszista legyek, és szembesüljek a velem született rasszizmussal, ami a fehér emberek valósága és története – mondta Crystal Duncan Lane az egyetem műszaki oktatója.

Duncan Lane „Ki vagyok én” részében a tantervben ezt olvashatjuk: „Kaukázusi ciszgender nő vagyok és első generációs főiskolai hallgató Appalachiából, aki skót, brit és norvég örökségű. Férjhez mentem egy ciszgender férfihoz, akivel a középosztályba tartozunk. Bár nem kértem életem számos kiváltságát: hasznot húztam belőlük, és továbbra is részesülni fogok belőlük ha tetszik, ha nem. ”

Duncan Lane azt is állítja: „Jobb akarok lenni: minden nap. Meg fogok változni: minden nap. Ez a munka félelmetes: Minden nap. Meghívom fehér diákjaimat, hogy csatlakozzanak hozzám ezen az úton. És színes tanítványaimnak pedig:

elnézést kérek a közös történelemben megbocsáthatatlan borzalmakért. ”

Többen azonban nem osztották az oktató véleményét.

Egy hallgató, aki névtelenséget kért, azt mondta: „Fáj, hogy valaki azt mondja, hogy„ veleszületett rasszizmussal ”születtem a bőrszínem miatt”, és hozzátette: „Úgy érzem, el kell rejtenem és aggódnom minden mondatom miatt”. 

Valójában a nyugati világban még mindig létező és elfogadható „szisztémás rasszizmus” egyetlen formáját a fehér emberek ellen gyakorolják – írja Summit.news-ra hivatkozva a 888.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató