2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ellenzéki közlemény: Orbánék indították a támadást, ezért rohadt le az előválasztás

Közös közleményben jelezték az ellenzék vezetői, hogy hétfőn folytatódik az előválasztás. Kész tényként kezelik, hogy „a Karmelita kolostor urai” állnak a rendszer megbénulása mögött.

„A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett” – áll abban a közleményben, amelyet az ellenzék hat pártjának vezetői közösen írtak alá. Miután az előválasztás informatikai rendszere leállt szombat délelőtt, és kiderült, hogy hétfőn folytatódhat csak a szavazás, a szervezők arra hivatkoztak, hogy tömeges terhelés érte a rendszert.

A mostani közleményben is erre utalnak: a Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Szabó Tímea, valamint Karácsony Gergely által jegyzett szöveg szerint „a Karmelita kolostor urai” támadást indítottak az informatikai rendszer ellen. Bizonyítékot nem tettek az állítás mögé.


Azt megerősítették: hétfő reggel folytatódhat az előválasztás.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató